fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Vansinnigt goda tahinibollar med kokos, cashewnötter och dadlar

För många av oss innebär påsken inte bara några extra ägg, utan också lite för mycket sötsaker. Vi vet att vi inte borde, men jisses vad svårt det är att tacka nej när det där överfyllda påskägget står framme.

I helgens SvD Perfect Guide pratar vi om just sockersug och ger receptet på vår nya craving, nämligen tahinibollar. Vi fick receptet på ett fantastiskt mysigt yogaläger för några veckor sedan och sedan dess har vi hunnit rulla dem både en och två gånger.

Läs hela krönikan här eller hoppa direkt på det här oemotståndligt goda receptet:

Söta tahinibollar
(ca 20)

3 dl cashewnötter
1 dl riven kokos (+ extra att rulla i)
1/2 – 1 dl ljus tahini
1 rågad msk kokosolja
10 färska dadlar
1/2 tsk vaniljpulver
en nypa salt
blåbärspulver

Kör cashewnötterna till ett grovt mjöl i en mixer. Häll i resten av ingredienserna och mixa ihop till en fast smet. Om den har svårt att gå ihop har du i ett par droppar vatten medan mixern fortfarande går. Forma kladdet till bollar som du rullar i en blandning av lika delar blåbärspulver och kokosflingor (och kanske några saltkorn).

Stort recepttack till yogaforreal. Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Söta tahinibollar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 20 bollar 1x
Scale

Ingredienser

3 dl cashewnötter

1 dl riven kokos (+ extra att rulla i)

1/21 dl ljus tahini

1 rågad msk kokosolja

10 färska dadlar

1/2 tsk vaniljpulver

En nypa salt

Blåbärspulver

Så här gör du

Kör cashewnötterna till ett grovt mjöl i en mixer. Häll i resten av ingredienserna och mixa ihop till en fast smet. Om den har svårt att gå ihop har du i ett par droppar vatten medan mixern fortfarande går. Forma kladdet till bollar som du rullar i en blandning av lika delar blåbärspulver och kokosflingor (och kanske några saltkorn).

Dela

Kommentarer

  1. Hej! Lyssnar på Hållklarhetspodden avsnitt 1, ni bör göra en faktakorrigering i intervjun gällande Parisavtalet. Avtalet trädde i kraft i november 2016 men att regler och länder har åtaganden efter 2020, mer info finns på regeringskansliets hemsida och naturvårdsverket

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.