Vansinnigt goda tahinibollar med kokos, cashewnötter och dadlar

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Vansinnigt goda tahinibollar med kokos, cashewnötter och dadlar

fav

För många av oss innebär påsken inte bara några extra ägg, utan också lite för mycket sötsaker. Vi vet att vi inte borde, men jisses vad svårt det är att tacka nej när det där överfyllda påskägget står framme.

I helgens SvD Perfect Guide pratar vi om just sockersug och ger receptet på vår nya craving, nämligen tahinibollar. Vi fick receptet på ett fantastiskt mysigt yogaläger för några veckor sedan och sedan dess har vi hunnit rulla dem både en och två gånger.

Läs hela krönikan här eller hoppa direkt på det här oemotståndligt goda receptet (stort recepttack till yogaforreal):

Print

Söta tahinibollar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 20 bollar 1x
Scale

Ingredienser

3 dl cashewnötter

1 dl riven kokos (+ extra att rulla i)

1/21 dl ljus tahini

1 rågad msk kokosolja

10 färska dadlar

1/2 tsk vaniljpulver

En nypa salt

Blåbärspulver

Instruktioner

Kör cashewnötterna till ett grovt mjöl i en mixer. Häll i resten av ingredienserna och mixa ihop till en fast smet. Om den har svårt att gå ihop har du i ett par droppar vatten medan mixern fortfarande går. Forma kladdet till bollar som du rullar i en blandning av lika delar blåbärspulver och kokosflingor (och kanske några saltkorn).

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Hej! Lyssnar på Hållklarhetspodden avsnitt 1, ni bör göra en faktakorrigering i intervjun gällande Parisavtalet. Avtalet trädde i kraft i november 2016 men att regler och länder har åtaganden efter 2020, mer info finns på regeringskansliets hemsida och naturvårdsverket

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.