Vegansk gubbröra till påsk – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Vegansk gubbröra till påsk

fav

Gubbröra är ju en trevligt påhitt som normalt sett består av hackad ansjovis och ägg, men i den här varianten har vi helt brutalt ryckt bort ansjovisen och ägget och ersatt dem med champinjoner och drivor med färska örter. Röran avnjuts med fördel på ett fröknäcke i sällskap av till exempel avokado, rädisor och ärtskott, eller varför inte bredvid en härlig fransk potatissallad (du som har vår första bok hittar ett jättebra recept på just detta på sidan 84).

Vassegod och glad påsk i förskott!

Vegansk gubbröra
(1 skål)

4-5 små champinjoner
1/2 rödlök
3 msk små kapris
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
1 dl havrefraiche
1 dl Food Pharmacys-majonnäs (se recept nedan)
1-2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
salt och vitpeppar

Förslag på topping:
Avokado, rädisor, ruccola.

Food Pharmacys majonnäs (utan ägg):
1 dl osötad sojadryck
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2-2 1/2 dl mild kallpressad rapsolja
salt & nymalen svartpeppar

Vi börjar från slutet.

Mixa ihop sojadryck, senap och vinäger. Tillsätt oljan långsamt, i en fin stråle, medan du fortsätter mixa till en tjock majonnäs. Tillsätt eventuellt ytterligare en halv deciliter olja till medan du fortsätter att mixa för en fastare majonnäs.

Hacka svampen och löken och finhacka örterna.

Lägg svamp, lök, örter, majjo och resten av ingredienserna i en skål.

Blanda. Smaka av med salt och peppar.

Klart! Klicka upp röran på fröknäcke och njut.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Vegansk gubbröra

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 skål 1x
Scale

Ingredienser

45 små champinjoner

1/2 rödlök

3 msk små kapris

2 msk hackad gräslök

2 msk hackad dill

1 dl havrefraiche

1 dl Food Pharmacys-majonnäs

12 tsk dijonsenap

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk honung

salt och vitpeppar

Förslag på topping:

Avokado

Rädisor

Ruccola.

Food Pharmacys majonnäs (utan ägg):

1 dl osötad sojadryck

1 msk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

22 1/2 dl mild kallpressad rapsolja

salt & nymalen svartpeppar

Instruktioner

Mixa ihop sojadryck, senap och vinäger. Tillsätt oljan långsamt, i en fin stråle, medan du fortsätter mixa till en tjock majonnäs. Tillsätt eventuellt ytterligare en halv deciliter olja till medan du fortsätter att mixa för en fastare majonnäs.

Hacka svampen och löken och finhacka örterna.

Lägg svamp, lök, örter, majjo och resten av ingredienserna i en skål.

Blanda. Smaka av med salt och peppar.

Klart! Klicka upp röran på fröknäcke och njut.

Dela

Kommentarer

  1. Annika skriver:

    Låter fantastiskt gott även för en icke-vegan!

  2. Josefin skriver:

    Åh detta låter magiskt, ska absolut testas till påsk 😀

  3. Intressant med er majonnäs … har ni provat med annan växtbaserad mjölk (tex havre) … är tyvärr allergisk mot soja.

    1. Anna Perryman skriver:

      Testade precis med havremjölk och det gick inte så bra; blev soppa liksom precis som ibland händer med ägg och olja. Vet inte om det var havremjölkens fel men förmodligen.

  4. Blev en riktigt god röra till bakad potatis!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.