fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Hampamjölk för nybörjare

Precis runt hörnet från vårt kontor ligger ett underbart litet café som heter Kavalleriet. Hit går vi så fort vi vill ha lugn och ro och äter deras birchermüsli med hallonkompott och rostade mandlar, och dricker en kopp te gjord på färsk ingefära och mynta.

Och över vår birchermüsli häller vi ofta Kavalleriets hemgjorda hampamjölk som vi fått fullkomlig dille på. Den är inte bara god utan hampa är dessutom miljövänligt. Hampa är både tålig och snabbväxande och kan växa bra på näringsfattiga jordar och i kallare klimat (som ofta har bättre tillgång på vatten) .

Med ett sting av kanel och kardemumma blir den här mjölken väldigt len och snäll. Här kommer receptet:

Hemgjord hampamjölk
(drygt 5 dl)

0,5 dl pumpakärnor (blötlagda över natten)
0,5 dl hampfrö
5dl vatten
flingsalt
0,5-1 tsk kanel
1-2 tsk kardemumma

Mixa!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentarer

  1. Britt skriver:

    Tack för receptet. Det ska testas. Silar ni den efter mixningen? Eller är det bara att dricka?

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.