Hampamjölk för nybörjare – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Hampamjölk för nybörjare

fav

Precis runt hörnet från vårt kontor ligger ett underbart litet café som heter Kavalleriet. Hit går vi så fort vi vill ha lugn och ro och äter deras birchermüsli med hallonkompott och rostade mandlar, och dricker en kopp te gjord på färsk ingefära och mynta.

Och över vår birchermüsli häller vi ofta Kavalleriets hemgjorda hampamjölk som vi fått fullkomlig dille på. Den är inte bara god utan hampa är dessutom miljövänligt. Hampa är både tålig och snabbväxande och kan växa bra på näringsfattiga jordar och i kallare klimat (som ofta har bättre tillgång på vatten) .

Med ett sting av kanel och kardemumma blir den här mjölken väldigt len och snäll. Här kommer receptet:

Hemgjord hampamjölk
(drygt 5 dl)

0,5 dl pumpakärnor (blötlagda över natten)
0,5 dl hampfrö
5dl vatten
flingsalt
0,5-1 tsk kanel
1-2 tsk kardemumma

Mixa!

Print

Hemgjord hampamjölk

Kavalleriets hemgjorda hampamjölk

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

1/2 dl pumpakärnor (blötlagda över natten)

1/2 dl hampfrö

5 dl vatten flingsalt

1/21 tsk kanel

12 tsk kardemumma

Instruktioner

Mixa!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Britt skriver:

    Tack för receptet. Det ska testas. Silar ni den efter mixningen? Eller är det bara att dricka?

  2. Det är alltid bättre att sıla mjölken om du ska dricka den. Ska du bara ha den till gröt eller müsli så spelar det ingen roll.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.