fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Näringsjägarens prinsesstårta

Men jisses, vi har helt glömt att dela med oss av vår senaste krönika för SvD Perfect Guide.

I helgen var det mors dag och ribban för vad som skulle serveras låg högt. Dessutom firades vår kollega Katja för allra första gången och det fick naturligtvis inte gå obemärkt förbi. Festligt skulle det vara, men också näringsrikt och snällt för tarmfloran. Vad det blev? Näringsjägarens prinsesstårta, så klart. Grattis i efterskott alla mammor!

Läs hela krönikan här eller hoppa direkt till det oemotståndligt goda receptet:

Näringsjägarens prinsesstårta

Tårtbotten:
4 dl mandelmjöl
2 dl kokosmjöl
5 dadlar
1 krm kardemumma
1,5 msk kokosolja
1 msk vatten

Vaniljkräm:
1,5 dl naturella cashewnötter
1,5 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver
5 dadlar

Grädde:
1 burk kokosgrädde
1/2 tsk vaniljpulver

Sylt:
2 dl jordgubbar, frysta och tinade
2 msk chiafrön

Marsipan:
3 dl mandelmjöl
2 msk honung 
2 msk spenat

Mixa tårtans alla delar var för sig. Tricket för en rund och fin prinsesstårta är att bygga ihop den upp och ner i en bunke eller skål, lager för lager. Anpassa storleken på skålen och välj om du vill göra en hel tårta eller flera prinsessbakelser.

Placera ett bakplåtspapper i botten och klä sedan bunkens insida i marsipan. Fortsätt med grädde, tårtbotten, vaniljkräm, tårtbotten igen, sylt och till sist ett tredje lager tårtbotten. Ställ in bunken i frysen och låt tårtan stelna. Vänd försiktigt ut prinsesstårtan ur bunken strax före servering och dekorera på valfritt vis. 

Print

Näringsjägarens prinsesstårta

  • Författare: Food Pharmacy
  • Serverar: 6 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

Tårtbotten:

4 dl mandelmjöl

2 dl kokosmjöl

5 dadlar

1 krm kardemumma

1 1/2 msk kokosolja

1 msk vatten

Vaniljkräm:

1 1/2 dl naturella cashewnötter

1 1/2 dl vatten

1/2 tsk vaniljpulver

5 dadlar

Grädde:

1 burk kokosgrädde

1/2 tsk vaniljpulver

Sylt:

2 dl jordgubbar, frysta och tinade

2 msk chiafrön

Marsipan:

3 dl mandelmjöl

2 msk honung

2 msk spenat

Så här gör du

Mixa tårtans alla delar var för sig. Tricket för en rund och fin prinsesstårta är att bygga ihop den upp och ner i en bunke eller skål, lager för lager. Anpassa storleken på skålen och välj om du vill göra en hel tårta eller flera prinsessbakelser.

Placera ett bakplåtspapper i botten och klä sedan bunkens insida i marsipan. Fortsätt med grädde, tårtbotten, vaniljkräm, tårtbotten igen, sylt och till sist ett tredje lager tårtbotten. Ställ in bunken i frysen och låt tårtan stelna. Vänd försiktigt ut prinsesstårtan ur bunken strax före servering och dekorera på valfritt vis. 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentarer

  1. Johanna skriver:

    Ni timear in min födelsedag perfekt 🌟 Detta var ett varmt efterlängtat recept, tusen tack!

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra.
Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.