fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Enkel sparrissallad med det lilla extra

Ojojoj, det här var ett riktigt höjdarrecept. Så enkelt och ändå så supergott. Eftersom sparrisen är i säsong köpte vi hem två stora buntar häromdagen, och kombon citron + vitlök + kummin visade sig vara en riktig fullpoängare (och så lite bönor, gröna blad, rostade mandlar och avokado på det).

Den här kommer vi garanterat att förbereda hemma och ta med oss till våa vänner på midsommarafton. Eller vi kanske till och med gör den där, på plats? Sparrisen vinner helt klart på att serveras lätt ljummen, tillsammans med de kalla grönsakerna. Nom!

Närbild på sparrissallad

Sparrissallad till midsommar
(1 stort fat)

2 knippen sparris
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk hela kumminfrön
1 tetra (230 g) vita bönor
1 påse (70 g) babyspenat
1 avokado
1/2 dl rostade och hackade mandlar
1 tsk citronjuice
salt & peppar


Knipsa av den nedersta delen av sparrisen och dela resten i 2-3 cm stora bitar. Stek sparrisen på snäll temperatur i lite vatten eller valfri olja i 3-4 minuter. Lägg i vitlök och kummin och stek ytterligare 2 minuter tills vitlöken är mjuk och sparrisen klargrön och har lagom tuggmotstånd. Salta efter behag.

Om du vill: Gör två flugor på smällen och rosta mandlarna på låg temperatur i en torr panna sam-tid-igt som gör sparrisen (ingen måste men gudars vad gott det blev).

Blanda ihop sparrisen med resten av ingredienserna och smaka av med citron, salt och peppar. Servera så snart du bara kan.

Print

Sparrissallad till midsommar

  • Författare: Food Pharmacy
  • Serverar: 4 1x
Scale

Ingredienser

2 knippen sparris

2 vitlöksklyftor

1/2 tsk hela kumminfrön

230 g vita bönor

70 g babyspenat

1 avokado

1/2 dl rostade och hackade mandlar

1 tsk citronjuice

salt & peppar

Så här gör du

Knipsa av den nedersta delen av sparrisen och dela resten i 2-3 cm stora bitar. Stek sparrisen på snäll temperatur i lite vatten eller valfri olja i 3-4 minuter. Lägg i vitlök och kummin och stek ytterligare 2 minuter tills vitlöken är mjuk och sparrisen klargrön och har lagom tuggmotstånd. Salta efter behag.

Blanda ihop sparrisen med resten av ingredienserna och smaka av med citron, salt och peppar. Servera så snart du bara kan.

Notes

TIPS!

Gör två flugor på smällen och rosta mandlarna på låg temperatur i en torr panna sam-tid-igt som gör sparrisen (ingen måste men gudars vad gott det blev).

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra.
Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.