Frozen cheesecake med mango och passionsfrukt
Detta är en frozen cheesecake som inte går av för hackor. Tvärtom så är den helt perfekt att ställa på midsommarbordet, sommarlunchen eller båtdurken. Dessutom perfekt att spara i frysen om allt inte går åt i ett nafs.
Som de närings- och fiberjägare vi är har vi såklart tagit tillfälle i akt att boosta tårtan också med lite extra superkrafter. I botten hittar vi bland annat aktiverat (blötlagt) bovete som förutom alla nyttigheter tillför ett härligt crunch, och i mango- och passionsfyllningen trillar vi över något så angenämt som blötlagda cashewnötter.
Tack vare vår tredje bok (förbeställ här) har vi nämligen upptäckt hur kul och enkelt det är att göra små justeringar i recept för att göra dem ännu nyttigare. Som att gömma helt bovete i en tårtbotten, till exempel.
Hela receptlistan hittar du som vanligt längst ner, men börja hur som helst med att blötlägga bovetet över natten. Skölj sedan av det noga och låt det torka i en ugn på lägsta temperatur i några timmar (eller i en ljummen panna om du har myror i brallan).
För att den här kakan inte ska bli alltför sötsliskig har vi förresten, utöver passionsfrukten, adderat en hemlig smakförstärkare i botten. Nämligen …
… citron! Vi skulle vilja påstå att just citronen är pricket över i:et i den här kakan eftersom det är först när man blandar ner den som man känner “där satt den”.
Börja med att sno ihop ingredienserna till botten i en mixer. Klä en springform med löstagbar botten med ett bakplåtspapper och sprid ut och jämna ut kakbotten i formen.
Skölj av nötterna och mixa ihop med resten av ingredienserna. Här krävs en höghastighetsmixer av god kvalitet (du har väl inte missat att vi har sommarrabatt på alla våra blenders just nu i shoppen, ange koden “BOSCHSOMMAR” i ett ord så är rabatten din) eftersom vi vill ha en riktigt len fyllning utan klumpar, amen.
Bred ut fyllningen på kakan och ställ in i frysen i några timmar. Ta ut cirka en timma före servering (om du inte bor i Sahara) och garnera kakan med färsk passionsfrukt före servering.
Gå ut i solen. Lycka till!
PrintFrozen cheesecake med mango och passionsfrukt
- Portioner : 8 Bitar 1x
Ingredienser
Botten:
1 1/2 dl blötlagt och torkat helt bovete
10 dadlar
1/2 tsk vaniljpulver
4 msk citron
1 nypa salt
Fyllning:
3 dl blötlagda naturella cashewnötter
1 dl kokosgrädde
1 mango
1/2 banan
1 passionsfrukt
Topping:
Passionsfrukt
Instruktioner
Börja med att blötlägga bovetet över natten. Skölj sedan av det noga och låt det torka i en ugn på lägsta temperatur i några timmar (eller i en ljummen panna om du har myror i brallan).
För att den här kakan inte ska bli alltför sötsliskig har vi förresten, utöver passionsfrukten, adderat en hemlig smakförstärkare i botten. Nämligen citron! Vi skulle vilja påstå att just citronen är pricket över i:et i den här kakan eftersom det är först när man blandar ner den som man känner “där satt den”.
Börja med att sno ihop ingredienserna till botten i en mixer. Klä en springform med löstagbar botten med ett bakplåtspapper och sprid ut och jämna ut kakbotten i formen.
Skölj av nötterna och mixa ihop med resten av ingredienserna. Här krävs en höghastighetsmixer av god kvalitet eftersom vi vill ha en riktigt len fyllning utan klumpar, amen.
Bred ut fyllningen på kakan och ställ in i frysen i några timmar. Ta ut cirka en timma före servering (om du inte bor i Sahara) och garnera kakan med färsk passionsfrukt före servering.
F