Grilla grönt i sommar – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Betalt samarbete, Recept

Post image
fav

Grilla grönt i sommar

fav

Det här inlägget om hur vi tycker om att grilla grönt är gjort i samarbete med vår samarbetspartner mat.se:

För några veckor sedan hade vi sommarfest hos vår kollega Anna som är nyinflyttad vid Mariatorget i Stockholm. Planen var att grilla eftersom vi hade fått så många fina grilltips av er på instagram (följ oss här), och grill blev det. Med utsikt!

Några av anledningarna till att det blev en alldeles oförglömlig sommarlunch:

Många av er tipsade om att lägga fänkål på grillen. Så det gjorde vi, tillsammans med hela vitlökar och citroner. Gudars, så gott.

Spetskål var en annan återkommande tips från er. Ny favorit! Och hur enkelt att ha med sig om man blir bortbjuden på grillfest i sommar? Tänker att du räcker över den till värdinnan istället för en blomma när du anländer till festen (och att du sedan snor tillbaka den så fort grillen är varm).

Avokado. Också väldigt gott.

Till detta hade Anna förberett rostade kikärtor, tzatziki och en salsa verde gjord på (håll i dig nu för det här är så gott så att man nästan svimmar) 2 dl plockad persilja, 2 vitlöksklyftor, 4 msk kapris, 3 msk färskpressad citronjuice, kallpressad olivolja och nymalen svartpeppar. Klicka hem hela rasket på mat.se och ange koden FOODPHARMACY så får du 200 kronor rabatt om du handlar över 700 kronor (erbjudandet gäller nya kunder tom 30 juni 2019).

Svimmade du? Dags att vakna för till efterrätt åt vi grillade persikor och grillad vattenmelon tillsammans med vispad kokosgrädde. Persikorna fick massa glada tummar, men vattenmelonen var lite av en vattendelare eftersom smaken som bekant är som baken – delad.

Print

salsa verde

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 skål 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

2 dl persilja

2 vitlöksklyftor 

4 msk kapris

3 msk färskpressad citron

kallpressad olivolja

nymald svartpeppar

Instruktioner

Släng allt i en blender och mixa till en röra

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.