Peppad blåbärsglass med blomkål – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Peppad blåbärsglass med blomkål

fav

Den här texten publicerades först i SvD Perfect Guide.

Upp och hoppa! Vårens rapport från Generation Pep visar att alldeles för många barn och unga tillbringar för mycket av sin tid framför en skärm istället för att röra på sig. De värsta stillasittarna är tonåringarna och många når inte ens upp till rekommendationen om att röra på sig minst 60 minuter per dag. Skrämmande läsning. 

När vi var små kastade vi gris. Ni vet när man står i ring och kastar en boll till varandra i tid och otid (hårt och svårt till vissa och snällare till andra). Misslyckas du med att fånga bollen får du bokstaven G, andra gången bokstaven R, sedan I och slutligen S. Grisen åker ut ur leken och vinnaren blir sist kvar. En minst sagt nervkittlande lek.

Efter ett par hundra omgångar gick vi ut i skogen och lekte klassikern alla ekorrar byter bon. Samtliga deltagare utom en väljer ett träd som sitt bo och kramar om det hårt. Den hemlösa ekorren ropar ”Alla ekorrar byter bon!” och plötsligt blir det liv i luckan när en hårresande guldstrid påbörjas. Först till kvarn gäller och den ekorre som blir utan bo ställer sig i mitten och leken börjar om. En riktig evighetslek, men den rafflande avslutningen är precis lika spännande varje gång. 

Att röra på sig behöver inte vara svårt. Res dig från soffan och gör ett par kullerbyttor, stå några minuter i brygga, spela twister eller lek inte nudda mark. Njut av sommarvärmen och simma, spring, cykla, hjula eller hoppa hoppsteg till jobbet. Eller varför inte mixa en näringsrik och svalkande blåbärsglass? Vad som helst som får upp dig och barnen från soffan. 

Blåbärsglass med blomkål
(3 stora portioner)

1 fryst banan, skivad
1,5 dl fryst blomkål
3 dl frysta blåbär
3 dl havredryck

Mixa alla ingredienser i en matbererdare eller High Speed blender (vi använder den här) samtidigt som du hoppar jämfota. Klicka upp glassen i skålar och toppa med torkade blåbär, blåbärspulver och kokosflakes.   

Print

Blåbärsglass med blomkål

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 3 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

1 fryst banan, skivad

1 1/2 dl fryst blomkål

3 dl frysta blåbär

3 dl havredryck

Instruktioner

Mixa alla ingredienser i en matbererdare eller High Speed blender samtidigt som du hoppar jämfota. Klicka upp glassen i skålar.   

Anteckningar

TIPS!

Toppa glassen med torkade blåbär, blåbärspulver och kokosflakes. 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.