Platons sommarbubbel – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Platons sommarbubbel

fav

Den här texten publicerades först i SvD Perfect Guide.

Vi är mitt i juni, juli, augusti och semestern har precis börjat. I flera veckor tänker vi stanna långt bort från sommaren i city och njuta till fullo av sol, vind och vatten på Sveriges vackraste västkust. Löjligt efterlängtat! Om några veckor släpps nämligen vår tredje bok, Näringsjägaren, och efter månader av intensivt knappande på tangenterna är vi väl värda några veckors vila. Pjuh. Men innan vi gör oss alltför hemmastadda i hängmattan vill vi naturligtvis fira det färdiga bokmanuset med några glas bubbligt mousserande vin. 

Vin, tänker du kanske. Vad tycker tarmfloran om det?

När vi ska förklara vårt förhållningssätt till mat och hälsa återkommer vi ofta till vår kära vän Platon och hans förstklassiga idélära. För den oinvigda består Platons idélära av två världar: 1) idévärlden (den perfekta idén) och 2) sinnevärlden (verkligheten). 

Platon var med största sannolikhet inte alls intresserad av gurkmeja och gröna smoothies, men vi tycker ändå att det går att dra paralleller till vårt förhållande till mat. Enkelt förklarat skulle man kunna säga att om idévärlden utgörs av den forskning och vetenskap som finns över hur vi bör äta och dricka för att kroppen ska må bra, så utgör vi, våra kräsna barn och våra cravings sinnevärlden. Vi strävar mot ett högt uppsatt mål, men kapitulerar också ofta inför verkligheten.

I den sinnliga världen (aka verkligheten) går det inte att vara perfekt, men det gör inget. Vad vore livet om vi inte fick falla för frestelser någon gång ibland?

I dag faller vi för frestelsen att skåla i riktigt lyxigt bubbel. En annan dag tackar vi vänligt men bestämt nej och fyller istället våra finaste glas med Platons sommarbubbel. Det är utan tvekan vårt absolut bästa substitut för champagne. Receptet finns förresten också i vår kommande bok (sa vi att bokmanuset äntligen är klart?). Skål!

Platons bubbel 
(1 glas)

bubbelvatten
1 msk hallonvinäger

Häll upp bubbelvatten och vinäger i ett champagneglas och drick i samma tempo som du skulle dricka vanlig champagne. 

Print

Platons sommarbubbel

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 glas 1x
Scale

Ingredienser

Bubbelvatten

1 msk hallonvinäger

Instruktioner

Häll upp bubbelvatten och vinäger i ett champagneglas och drick i samma tempo som du skulle dricka vanlig champagne. 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Förbeställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.