Sushi för näringsjägare med grönsaker och quinoa – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Sushi för näringsjägare med grönsaker och quinoa

fav

Låt säga att du 1) är vegetarian, 2) försöker undvika näringsfattig bukfylla, men 3) ändå får ett plötsligt och vansinnigt stort sug på sushi. Vad gör du då? Eh, äter sushi såklart! Eftersom vi överhuvudtaget inte jobbar med förbud på den här bloggen utan bara med möjligheter så kommer här ett väldigt spännande recept på sushi för näringsjägare. I sinnevärlden händer det förstås att vi äter vanlig sushi också – men som näringsjägare föredrar vi tveklöst den här varianten.

Vad som inte syns på bilden är den magiska dippsåsen vi avnjöt till. Den gör du enkelt på 1 dl vegansk majonnäs (se vårt bästa recept här) och 1 msk tamari. Du hittar ett liknande recept i vår kokbok. Det receptet går inte heller av för hackor, nej sanna våra ord.

Print

Näringsjägarsushi med grönsaker och quinoa

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

4 noriblad

2 dl quinoa

3 msk vit tahini

Fyllning:

270 gram tofu

1 paprika

champinjoner

sallad

Topping:

wasabi

sesamfrön

Instruktioner

Koka quinoan enligt instruktionen på förpackningen och låt svalna. Blanda ner tahini i quinoan och bred ut quinoablandningen på noribladen.

Fyll bladen med valfri fyllning. Vi använde tofu (direkt från förpackningen), paprika, champinjoner och sallad. Ta vad du har hemma och anpassa gärna grönsakerna efter säsong. 

Rulla ihop dina sushirullar och förslut ändarna med lite vatten så att de klistrar ihop. Använd en vass kniv och och skär rullen i 2 cm tjocka bitar. Toppa med sesamfrön och wasabi!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.