Sushi för näringsjägare med grönsaker och quinoa – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Sushi för näringsjägare med grönsaker och quinoa

fav

Låt säga att du 1) är vegetarian, 2) försöker undvika näringsfattig bukfylla, men 3) ändå får ett plötsligt och vansinnigt stort sug på sushi. Vad gör du då? Eh, äter sushi såklart! Eftersom vi överhuvudtaget inte jobbar med förbud på den här bloggen utan bara med möjligheter så kommer här ett väldigt spännande recept på sushi för näringsjägare. I sinnevärlden händer det förstås att vi äter vanlig sushi också – men som näringsjägare föredrar vi tveklöst den här varianten.

Vad som inte syns på bilden är den magiska dippsåsen vi avnjöt till. Den gör du enkelt på 1 dl vegansk majonnäs (se vårt bästa recept här) och 1 msk tamari. Du hittar ett liknande recept i vår kokbok. Det receptet går inte heller av för hackor, nej sanna våra ord.

Print

Näringsjägarsushi med grönsaker och quinoa

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

4 noriblad

2 dl quinoa

3 msk vit tahini

Fyllning:

270 gram tofu

1 paprika

champinjoner

sallad

Topping:

wasabi

sesamfrön

Instruktioner

Koka quinoan enligt instruktionen på förpackningen och låt svalna. Blanda ner tahini i quinoan och bred ut quinoablandningen på noribladen.

Fyll bladen med valfri fyllning. Vi använde tofu (direkt från förpackningen), paprika, champinjoner och sallad. Ta vad du har hemma och anpassa gärna grönsakerna efter säsong. 

Rulla ihop dina sushirullar och förslut ändarna med lite vatten så att de klistrar ihop. Använd en vass kniv och och skär rullen i 2 cm tjocka bitar. Toppa med sesamfrön och wasabi!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Jag som inte är så förtjust i tahini men äääälskar sushi (vårt största guilty pleasure här hemma, den med ris i alltså) har tidigare prövat göra quinoasushi, men som bindemedel hade jag mosad avokado och för lite syra så adderade jag citronjuice. Gick utmärkt och blev väldigt gott!

 2. Marja Yeh skriver:

  Hej! Undrar hur ni ställer er till avokado rent miljömässigt. Produktionen som blivit enorm kräver också enorma mängder vatten, mkt mer än tomater. Dessutom har storbolagen tagit över och de lokala producenterna utarmas (som vanligt). Man vill ju inte se detta för avokado är så himla gott o nyttigt. Men kan vi äta avokado med gott samvete o samtidigt lobba för en hållbar planet?
  Med vänlig hälsning
  Marja

  1. Food Pharmacy skriver:

   Bra fråga! Vi ser avokado som en lyx och något vi bara äter någon gång ibland, eftersom vi precis som du är medvetna om att det inte är toppen för miljön. Tack för kommentaren!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.