fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Genilimpa för barn som bara vill äta vitt bröd

Fattar inte hur sjutton det blev onsdag så fort igen? Men det blev det i alla fall, och därför har vi det stora nöjet att få meddela att vi precis släppt vårt nittionionde poddavsnitt som dagen till ära handlar om barn, snacks, genilimpa och konsten att näringsboosta.

Idag handlar det helt enkelt om vi får med barnen på vår expedition in näringsdjungeln. Vi intervjuar David och Luise från Green Kitchen Stories om hur man näringsbombar mat, vår kollega Anna om hur det är att ha en son med selektiv ätovilja samt pratar om barnfetma och det eviga (onödiga?) snacksandet med vår nya BFF Michael “Micke” Mosley.

I avsnittet utlovar vi dessutom ett recept på Annas genilimpa för alla som har barn som egentligen bara vill äta vitt bröd. Receptet kommer här:

Genilimpa
(1 limpa)

1 pkt stora vita bönor
3 ägg
3 bananer 
3 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver 
0,5 tsk salt
1 msk kanel
0,5 dl olivolja

Mixa allt till en slät smet (börja med det blöta – dvs bananer, ägg och bönor – och tillsätt sedan mjöl och resten av det torra. In i ugnen i en limpform. Vi körde på 200 grader i 25 min för vi hann inte vänta men ju lägre temperatur desto bättre. Ut kommer en väldans tjusig limpa!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Print

Genilimpa

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 limpa 1x
Scale

Ingredienser

1 pkt stora vita bönor

3 ägg

3 bananer

3 dl bovetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 msk kanel

1/2 dl olivolja

Så här gör du

Mixa allt till en slät smet (börja med det blöta – dvs olja, bananer, ägg och bönor – och tillsätt sedan mjöl och resten av det torra. In i ugnen i en limpform. Vi körde på 200 grader i 25 min för vi hann inte vänta men ju lägre temperatur desto bättre. Ut kommer en väldans tjusig limpa!

Notes

TIPS!

Det är kanelen som gör limpan lite ljusbrun. Är ditt barn väldigt färgkänsligt – hoppa helt enkelt över den. 

Dela

Kommentarer

  1. Har någon bra tips om man vill byta ut bananerna? Går det att utesluta eller ex ha lite mer olja?
    /Mamma till banan-hataren 🙂

  2. Marie Jonsson skriver:

    Kan man byta ut äggen mot något annat? Jag har en vegan hemma som slukar bröd. Vill gärna hitta något bra vitt och glutenfritt.

  3. Ing-Marie Johansson skriver:

    Om du använder dig av mer gröngula bananer så smakar det inte banan, testa o säj inte att det är banan i….

  4. Linda Börjesson skriver:

    Undrar också ang äggen. Kan man ersätta med chiaägg ?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Vi har inte testat, men prova! Det kan funka.

  5. Birgitta Erikson skriver:

    Kan ni precisera 1 pkt vita bönor?
    Tacksam för svar.

    1. Food Pharmacy skriver:

      Ett tetrapack med stora vita bönor, 240g avrunnen vikt

    2. Food Pharmacy skriver:

      1 paket vita bönor brukar innehålla ungefär 380 gram. Lycka till!

  6. Finns det något bra alternativ till vita bönor? Är allergisk mot bönor.

    1. Food Pharmacy skriver:

      I just det här brödet känns bönorna viktiga, så kanske behöver du leta efter ett annat recept om du är sugen på att baka bröd. Sök i receptbanken här på hemsidan för inspiration!

  7. Hej jag tåler inte banan , finns det något annat jag kan ta istället ?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Vi har inte provat att baka brödet utan banan men du kan ju prova och se hur det blir? Banan bidrar med lite vätska också så kanske kan du ersätta den med någon annan riven grönsak eller frukt. Testa dig fram!

  8. Jag bytte ut bananerna mot riven morot istället. Smakar precis som morotskaka. Jättegott!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Åh, vilket bra tips! Det ska vi också prova. Tack!

  9. Förvaras i kyl eller rumstemp?

  10. Hej

    Vilka erfarenheter finns det av tillagningstid och tillagningstemperatur? Dvs. hur länge behöver det bakas vid olika temperaturer?

    Mvh Staffan

  11. Jag testade 80 graders ugnstemperatur, efter 2,5 tim var det fortfarande ogräddat, undantaget en tunn och mjuk yta.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.