Koka grön ärtsoppa på en spik – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Koka grön ärtsoppa på en spik

fav

Idag ska vi koka soppa på en spik.

Gröna ärtor och hammare

En sk ärtspik.

Ingredienser på en skiva

Och en vitlöksspik, gul lök-spik, ingefärsspik, chili flakes-spik, limespik, valfri mjölkspik och salt & peppar-spik, också.

Gröna ärtor och en hammare

Börja med att lägga några deciliter frysta gröna ärtor i en kastrull och häll sedan över vatten så att vattnet med nöd och näppe täcker ärterna. Koka upp och låt puttra i två minuter. Lägg ner 2 hackade vitlöksklyftor och 1/2 gul lök sista minuten.

Häll över ärtsoppan i din mixer och addera pressad lime, färskriven ingefära, chiliflakes och eventuellt något substitut för mjölk om du vill ha soppan lite tjockare (dock inget måste). Nej precis, inga måttangivelser här inte – ty livet blir så mycket roligare och godare om du lär dig smaka av istället för att följa recept till punkt och pricka.

En grön soppa i en skål och en hand som håller i ett glas

Mixa till valfri textur (personligen tycker vi om när soppan inte är alltför slät) och häll upp din ärtsoppa i en skål. Kolla, färdig ärtsoppa! Hur blir det bättre än så?

Print

Grön ärtsoppa på en spik

  • Av : Food Pharmacy

Ingredienser

gröna ärtor

vitlök

gul lök

ingefära

chili flakes

lime

valfri växtbaserad mjölk

salt & peppar

Instruktioner

Lägg några deciliter frysta gröna ärtor i en kastrull och häll över vatten så att vattnet med nöd och näppe täcker ärterna. Koka upp och låt puttra i två minuter. Lägg ner 2 hackade vitlöksklyftor och 1/2 gul lök den sista minuten.

Häll över ärtsoppan i din mixer och addera pressad lime, färskriven ingefära, chiliflakes och eventuellt något substitut för mjölk om du vill ha soppan lite tjockare (inget måste). Strunta i måttangivelser! Livet blir så mycket roligare och godare om du lär dig smaka av istället för att följa recept till punkt och pricka.

Mixa soppan till valfri textur (personligen tycker vi om när soppan inte är alltför slät) och häll upp din ärtsoppa i en skål. 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Carina Sjögren skriver:

    Just när jag nästan har gett upp att få butiker att åter sälja torkade gröna ärtor, så kommer ni en bit till mötes – med frysta gröna ärtor! Dom torkade har så mycket mera smak med sig när man gör soppa! Fråga t ex Carl Butlers kokbok.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.