Koka grön ärtsoppa på en spik – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Koka grön ärtsoppa på en spik

fav

Idag ska vi koka soppa på en spik.

Gröna ärtor och hammare

En sk ärtspik.

Ingredienser på en skiva

Och en vitlöksspik, gul lök-spik, ingefärsspik, chili flakes-spik, limespik, valfri mjölkspik och salt & peppar-spik, också.

Gröna ärtor och en hammare

Börja med att lägga några deciliter frysta gröna ärtor i en kastrull och häll sedan över vatten så att vattnet med nöd och näppe täcker ärterna. Koka upp och låt puttra i två minuter. Lägg ner 2 hackade vitlöksklyftor och 1/2 gul lök sista minuten.

Häll över ärtsoppan i din mixer och addera pressad lime, färskriven ingefära, chiliflakes och eventuellt något substitut för mjölk om du vill ha soppan lite tjockare (dock inget måste). Nej precis, inga måttangivelser här inte – ty livet blir så mycket roligare och godare om du lär dig smaka av istället för att följa recept till punkt och pricka.

En grön soppa i en skål och en hand som håller i ett glas

Mixa till valfri textur (personligen tycker vi om när soppan inte är alltför slät) och häll upp din ärtsoppa i en skål. Kolla, färdig ärtsoppa! Hur blir det bättre än så?

Print

Grön ärtsoppa på en spik

  • Av : Food Pharmacy

Ingredienser

gröna ärtor

vitlök

gul lök

ingefära

chili flakes

lime

valfri växtbaserad mjölk

salt & peppar

Instruktioner

Lägg några deciliter frysta gröna ärtor i en kastrull och häll över vatten så att vattnet med nöd och näppe täcker ärterna. Koka upp och låt puttra i två minuter. Lägg ner 2 hackade vitlöksklyftor och 1/2 gul lök den sista minuten.

Häll över ärtsoppan i din mixer och addera pressad lime, färskriven ingefära, chiliflakes och eventuellt något substitut för mjölk om du vill ha soppan lite tjockare (inget måste). Strunta i måttangivelser! Livet blir så mycket roligare och godare om du lär dig smaka av istället för att följa recept till punkt och pricka.

Mixa soppan till valfri textur (personligen tycker vi om när soppan inte är alltför slät) och häll upp din ärtsoppa i en skål. 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.