Tallrikstricket (istället för plastfolie) – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Tallrikstricket (istället för plastfolie)

Vi följer ett fint konto på Instagram som heter Ekotipset. Tänk dig en blandning av vegorecept, tips på bra ekologiska produkter och ekohacks. Nu senast såg vi sistnämnda i deras fina flöde, därav det här inlägget. De tipsade nämligen om ett litet vardagshack som de så smart kallade för tallrikstricket.

Och då slog det oss direkt: kör inte alla med tallrikstricket? Så här har vi nämligen gjort sedan den dagen vi flyttade hemifrån. Från början inte alls av ekoskäl utan för att vi var för snåla för att köpa plastfolie, för barnsliga för att investera i vuxna matlådor och för slappa för att dra på oss onödigt med disk. Således lades allt mat som blev över i en djup tallrik eller, ännu enklare, en kastrull och över detta lades sedan en tallrik så att matresterna skulle hålla sig fräscha.

Mindre disk och tusen gånger bättre för miljön att allt vad plastbyttor och folie heter. Tallrikstricket!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.