Nyttig varm choklad x 4 – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Nyttig varm choklad x 4

fav

Älskade vänner, hösten är här. Det regnar på tvären, tygskorna läcker in och hela Östermalm doftar blöt hund. Dags för nyttig varm choklad!

Precis som vi gjorde på Kanelbullens Dag har vi tömt internet på de mest spännande recepten på nyttig varm choklad som vi tror kan hjälpa oss att hålla värmen i höst. Vad sägs om vit varm choklad eller varm choklad med maca?

Vegan White Hot Chocolate

Har du hört om något så läckert? Det här receptet innehåller kakaosmör vilket kanske inte ingår i var mans eller kvinnas vardagsskafferi, men vi som testat kakaosmör vet att det, utöver att ge en lyxig krämighet, ger en extra smörig chokladtoutch till det hela. Receptet kommer från en blogg som vi följt ett tag nu som heter minimalistbaker.com. Rekommenderas varmt!

Maca Hot Chocolate

Det här receptet innehåller en kombo av kakao och maca. Jasså, du vet inte vad maca är? Oh, det är något så spännande som en peruansk rot som smakar hälften vanilj, hälften kola och som sägs vara både uppiggande och öka den sexuella lusten. Egentligen är vi inte så mycket för pulver på exotiska rötter så inget du behöver rusa till butiken och köpa om du inte vet att den verkligen kommer att gå åt men om du, som vi, faktiskt ändå råkar ha en påse i skafferiet som du inte vet vad du ska göra av … ja, då har du svaret här! Bloggen loveandlemons.com är förresten ett annan källa till recept och inspiration som vi följer framför allt på insta – in och följ här för daglig inspiration!

Food Pharmacys Varma Choklad 2.0

Den här varma chokladen som du hittar i vår kokbok är så god att du typ aldrig kommer att vilja göra någon annan choklad. Ibland när vinden piskar extra hårt gör vi den med chili också för en extra värmande twist.

2 färska dadlar (urkärnade förstås)
1 msk kallpressad kokosolja
1 tsk vaniljpulver
2 msk raw kakao
4 dl växtbaserad mjölk
1 nypa chiliflakes

Kör allt i mixern. Värm i en kastrull tills ljummet. Servera i en kopp. Njut!

Beet Hot Chocolate

Åh, här kommer ett till instatips: @amychaplin. Tyvärr delar hon inte med sig av receptet på denna röda chokladdryck (visst ser den god ut?) utan hänvisar till sin bok “Whole Food Cooking Every day” – 250 vegetarian recipes free from gluten, dairy, and refined sugar. Kanske värd att kolla upp? Om inte annat så kan du börja följa hennes konto här.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.