Vegansk köttfärslimpa (med tofu) – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vegansk köttfärslimpa (med tofu)

fav

– Herregud!

Linas röst snuddar höga C och Mia rusar in i köket med adrenalinet inställt på strid. Till sin förvåning ser hon Lina sitta böjd över en tallrik.

– Vad har hänt???

Lina tittar upp från tallriken på vilken vi ser resterna av en vegansk köttfärslimpa.

– Jag nåddes just av nyheten att den här köttfärslimpan innehåller tofu, något jag aldrig hade gissat på.

Mia sätter sig ner.

– Det är en vegansk köttfärslimpa som jag lagade i går. Visst är den god?

Lina reser sig upp i givakt.

– Helt fantastisk!

I form.

Utan form.

Print

Vegansk köttfärslimpa (med tofu)

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 8 1x
Scale

Ingredienser

1 msk olivolja

1 gul lök

1 morot

2 vitlöksklyftor

1/2 dl persilja

2 paket tofu

2 dl havregryn

1 dl tomatpure

1 msk tamari

Instruktioner

Värm ugnen till 170 grader och olja in en brödform med olivolja. Värm lite olja i en panna på låg temperatur och lägg i hackad lök, morot, vitlök och persilja. Tillaga i cirka 10 minuter.

Under tiden lägger du tofun mellan några ark hushållspapper och trycker försiktigt. Smula sedan tofun i en matberedare och addera havregryn, tomatpuré och tamari. Mixa till en slät pure. Häll över purén i en skål tillsammans med lök-blandningen från pannan.

Flytta smeten till brödformen och bred ut massan så att limpan blir slät på toppen. Baka tofulimpan i ugnen tills den blir gyllenbrun och fast (ca 1 timme). Låt svalna något före servering.

Dela

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

0

Tillagd i varukorgen

Inga produkter i varukorgen.