fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Vegansk köttfärslimpa (med tofu)

– Herregud!

Linas röst snuddar höga C och Mia rusar in i köket med adrenalinet inställt på strid. Till sin förvåning ser hon Lina sitta böjd över en tallrik.

– Vad har hänt???

Lina tittar upp från tallriken på vilken vi ser resterna av en vegansk köttfärslimpa.

– Jag nåddes just av nyheten att den här köttfärslimpan innehåller tofu, något jag aldrig hade gissat på.

Mia sätter sig ner.

– Det är en vegansk köttfärslimpa som jag lagade i går. Visst är den god?

Lina reser sig upp i givakt.

– Helt fantastisk!

I form.

Utan form.

Print

Vegansk köttfärslimpa (med tofu)

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 8 1x
Scale

Ingredienser

1 msk olivolja

1 gul lök

1 morot

2 vitlöksklyftor

1/2 dl persilja

2 paket tofu

2 dl havregryn

1 dl tomatpure

1 msk tamari

Så här gör du

Värm ugnen till 170 grader och olja in en brödform med olivolja. Värm lite olja i en panna på låg temperatur och lägg i hackad lök, morot, vitlök och persilja. Tillaga i cirka 10 minuter.

Under tiden lägger du tofun mellan några ark hushållspapper och trycker försiktigt. Smula sedan tofun i en matberedare och addera havregryn, tomatpuré och tamari. Mixa till en slät pure. Häll över purén i en skål tillsammans med lök-blandningen från pannan.

Flytta smeten till brödformen och bred ut massan så att limpan blir slät på toppen. Baka tofulimpan i ugnen tills den blir gyllenbrun och fast (ca 1 timme). Låt svalna något före servering.

Dela

Kommentarer

  1. Hej!

    Jag kan inte minnas om jag läste det någonstans på er blogg eller om det var i eran podd jag hörde det, men jag har för mig om att ni tipsat om en gröt som smakar mannagrynsgröt. Kan det stämma? Och vad innehöll den i sådana fall? Jag hittar inget när jag söker…

    Tack för en fantastisk blogg.

  2. Hej,
    Nu har jag inte svar på din fråga men ett tips, om du gör havregryn på 50/50 vatten och mjölk (växtbaserad) och sen mixar detta med stavmixer så blir det väldigt likt mannagrynsgröt. Tips jag fick i en annan matgrupp och det blev faktiskt jättebra. Brukar ha kanel i också och inte bara på.
    🙂
    Annars kanske det är gröt på mandelmjöl, mandelmjölk och ägg du söker. Kolla upp det

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tack för tipset!

  3. Skogstrollet skriver:

    Håller med dig om bloggen… podden & böckerna! 🙂

    Såg din fråga och kom att tänka på att ”ekotipset” skrivit om detta på Insta.

    Var det kanske ekotipset som du tänkte på?
    https://www.instagram.com/p/B14LskCoCyz/?igshid=1hrcpweehcu3y

    Hoppas det kunde vara till hjälp.
    Mvh Skogstrollet

  4. Det är vanlig havregrynsgröt men om du först mixar torra havregryn till typ mjöl så blir det som om det var mannagrynsgröt 👍
    1dl havregryn + 2dl vatten

  5. Hur många gram Tufu ska det vara? Finns ju olika stora förpackningar

    1. Food Pharmacy skriver:

      Vi använde 270 gram från Kung Markatta till det här receptet.

  6. Linda Hammar skriver:

    Vad skall man ha för sås? Har ni föslag på någon god vegansk sås till detta?
    Superfin blogg=)

    1. Food Pharmacy skriver:

      Vi åt limpan med ajvar och hummus, men om du tänker dig en variant på brunsås kan du testa att blanda ihop växtbaserad mjölk/grädde med t.ex. en glutenfri redning, buljong, kryddor och soja. Testa dig fram!

  7. Hej!
    Det ser ut som det är solrosfrön i på eran bild men står inte med i receptet. Varför?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Snyggt uppmärksammat! Ja, precis som du säger valde vi att ha i lite solrosfrön (för konsistensens skull), men det fungerar fint utan också. Helt upp till dig!

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.