Vegansk köttfärslimpa (med tofu) – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vegansk köttfärslimpa (med tofu)

fav

– Herregud!

Linas röst snuddar höga C och Mia rusar in i köket med adrenalinet inställt på strid. Till sin förvåning ser hon Lina sitta böjd över en tallrik.

– Vad har hänt???

Lina tittar upp från tallriken på vilken vi ser resterna av en vegansk köttfärslimpa.

– Jag nåddes just av nyheten att den här köttfärslimpan innehåller tofu, något jag aldrig hade gissat på.

Mia sätter sig ner.

– Det är en vegansk köttfärslimpa som jag lagade i går. Visst är den god?

Lina reser sig upp i givakt.

– Helt fantastisk!

I form.

Utan form.

Print

Vegansk köttfärslimpa (med tofu)

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 8 1x
Scale

Ingredienser

1 msk olivolja

1 gul lök

1 morot

2 vitlöksklyftor

1/2 dl persilja

2 paket tofu

2 dl havregryn

1 dl tomatpure

1 msk tamari

Instruktioner

Värm ugnen till 170 grader och olja in en brödform med olivolja. Värm lite olja i en panna på låg temperatur och lägg i hackad lök, morot, vitlök och persilja. Tillaga i cirka 10 minuter.

Under tiden lägger du tofun mellan några ark hushållspapper och trycker försiktigt. Smula sedan tofun i en matberedare och addera havregryn, tomatpuré och tamari. Mixa till en slät pure. Häll över purén i en skål tillsammans med lök-blandningen från pannan.

Flytta smeten till brödformen och bred ut massan så att limpan blir slät på toppen. Baka tofulimpan i ugnen tills den blir gyllenbrun och fast (ca 1 timme). Låt svalna något före servering.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.