Ministerns marsipanlimpa med mörk choklad och pistagenötter – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Ministerns marsipanlimpa med mörk choklad och pistagenötter

fav

Igår fick vi besök av vår socialminister Lena Hallengren som är ansvarig för folkhälsan, och förutom att intervjua henne till podden så bjöd vi henne på ett nybakat marsipanbröd. Sedan frågade vi henne varför så liten andel av sjukvårdsbudgeten går till preventiv vård? Intervjun släpps i början av januari 2020.

Vill du själv prova att baka marsipanlimpan till första advent så kan vi verkligen tipsa om receptet nedan som vi fått av en gullig läsare. Den här adventsfikan kan du på riktigt sno ihop med förbundna ögon. Att ha pistagenötter i själva degen var nytt för oss men definitivt något vi kommer att göra igen. Vansinnigt gott!

Sedan låter du bara den lilla sötlimpan stå i kylen tills den är dags att serveras. Inte svårare än så!

Print

Marsipanbröd med mörk choklad och pistagenötter

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 10 bitar 1x
Scale

Ingredienser

3 dl mandelmjöl

1/2 + 1/2 dl naturella pistagenötter

2 msk rapsolja

2 msk honung

1/2 msk vatten

35 gram mörk choklad (vi hade 85%-ig)

en nypa salt

en nypa vaniljpulver

Instruktioner

Mixa mandelmjölen och hälften av pistagenötterna. Ha i resten av ingredienserna och mixa igen. Forma till en liten limpa. Smält chokladen i ett vattenbad och täck limpan med chokladen. Avsluta med att toppa med hackade pistagenötter. Ställ in i kylen så att chokladen stelnar.

Tack snälla Jessica Stake för receptet. Fler recept på ralycka.se

Dela

Kommentarer

 1. Lena Larsson skriver:

  Är det ingen choklad i limpan, endast utanför?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Precis, bara på toppen! Ingen choklad i!

 2. Denna är bara sååå god! Har blivit en favorit i familjen av både barn och vuxna. Tycker den vinner på att man använder blandade nötter till dekorationen och kanske lite flingsalt. Tar de nötsorter jag har hemma.
  Det kommer bli en till fredagsmyset ikväll =)

  1. Food Pharmacy skriver:

   Så bra att du gillar! Tack!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.