Pumpagnocchi till höstens Halloweenmiddag – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Pumpagnocchi till höstens Halloweenmiddag

fav

För några dagar sedan gjorde vi pumpagnocchi samtidigt som vi var mitt uppe i lanseringen av våra medlemssidor. En spännande multitasking som resulterade i 1) en lyckad lansering, men att 2) vi glömde ha i äggulan i smeten. Först några svordomar men som tur var visade det sig bli ett riktigt lyckat misstag – gnocchin blev precis lika bra som den brukar och nu plötsligt veganvänlig.

Det här är en rätt som är som klippt och skuren för Halloween tycker vi. Det tar förstås sin lilla tid att rulla de små bollarna, men glöm inte att det är en rätt meditativ sysselsättning när man väl är igång (får vi föreslå lite Fleetwood Mac i bakgrunden?). Dessutom är det här något som barnen kan hjälpa till med. Och sist men inte minst så är det väldigt roligt att bjuda på något som man lagt lite extra tid och kärlek på.

Vi serverar våra gnocchis med lättfräst lök, haricot verts och gröna blad som inte tar överhanden från pumpan. Helt perfekt kombo, om du frågar oss! Och sedan kryssar vi i 2 rotfruktskryss, 2 lökkryss, 1 baljväxtkryss, 1 kryddkryss, 1 fruktkryss och 1 gröna bladkryss i Näringsjägarkompassen. Älskar att jaga kryss!

Print

Pumpagnocchi

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

250 gram ugnsbakad skalad pumpa (gärna butternut)
250 gram kokt skalad potatis (gärna mjölig)
1 dl rismjöl + extra till utbakning
1 dl potatismjöl
1 tsk salt
nymald svartpeppar och vitpeppar
1 krm riven muskotnöt
1 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
150 g haricot verts
150 g spenat
1/2 citron
olivolja

Instruktioner

Rosta pumpan i bitar i ugnen så den blir mjuk. Koka potatisen. Mosa potatisen och pumpan i en bunke. Tillsätt mjölsorterna, salt, peppar och muskot. Blanda till en jämn deg. Tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig! Rulla små gnocchis och lägg på en skärbräda. Koka i saltat vatten tills de flyter upp – då är de färdiga!

Skölj spenaten och låt den rinna av ordentligt. Skala och finhacka löken. Värm olivolja i en stekpanna, låt löken svettas några minuter och tillsätt sedan haricot verts. Sist i med spenaten. Låt steka mycket kort, salta och peppra. Häll över den avrunna gnocchin i spenatpannan. Värm igenom och smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Servera gnocchin genast, gärna tillsammans med sallad.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.