Sellerismoothie med grönkål, citron och ingefära – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Sellerismoothie med grönkål, citron och ingefära

fav

För några dagar sedan gjorde vi en sellerismoothie i vår nya favoritblender VitaMaxx (finns till försäljning i vår shop) och sedan vakuumförpackade vi den. 18 timmar senare drog vi på vårt yogapass med smoothie (och tax). Se hur fina de ser ut!

Uppåtgående hund

Grejen med att vakuumförpacka en smoothie är att det funkar lite som en tidskapsel.

Barnets position

Genom att du använder vakuumfunktionen (dvs låter blundern suga ut luften) så tappar inte smoothien i näring plus att den håller sig prick lika fräsch och god som om du hade druckit den på direkten.

Lion’s Breath

Perfekt om du vill förbereda en smoothie eller soppa i god tid och sedan ta med den till jobbet eller din aktivitet.

Avslutande Savasana

Eller om du vill förbereda mellanmål till barnen som de kan plocka ut ur kylskåpet när de kommer hem från skolan. Ta gärna en närmare titt på den här.

Och glöm för all del inte att prova smoothien nedan, alltså oavsett om du har en vakumblender eller inte.

Print

Sellerismoothie med grönkål, citron och ingefära

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 1 stort glas 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

2 blad grönkål

1 selleristjälk

1/2 citron

1 päron

1 liten bit ingefära

2 dl vatten

Instruktioner

Mixa allt i din blender (och vakuumförpacka den på direkten om du har möjlighet).

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Hej! Älskar era tips och recept – gör själv många gröna smoothies till frukost. Undrar lite hur ni gör med citronen – slänger ni i hela halvan? Eller bara saften? Bästa, Hannah

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej Hannah! Vad kul att du också är smoothie-fantast! Vi tycker att det blir för beskt att ha i skalet från citronen (eller åtminstone de flesta av oss – åsikterna går lite isär här på kontoret). Vi brukar därför skala den innan vi slänger i den i mixern. Kram

 2. Johan Wikander skriver:

  Hej. Jag följer er med stort intresse. Jag har alltid varit intresserad av bra mat. Nu har jag fått diebets typ2 (‘r 65 år och jobbar för mycket) och måste tänka ännu mer på vad jag äter.
  Jag har en afffärsidé till Er… Jag tycker att det är svårt att veta vad som är bra för mig när jag handlar mat. Tänk om man kunde köpa 2 timmar “PFS” Personal Food Shopper och gå tillsammans med denna proffs i en butik.
  Är Keso bra eller dåligt, vilket bröd är minst dåligt, fet sill är bra med är det OK att köpa på burk (den ligger ju i något spad). Är kikärtor på burk eller i små tetra-pack OK eller måste man koka själv? Detta och 1000 frågor ställer jag mig i affären. Vore inte detta en bra idé – konkret och professionall hjälp…??? MVH Johan W

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej Johan! Visst låter det som en toppenidé, men tyvärr räcker inte vår tid till. Kanske känner du någon kunnig som kan följa med dig till mataffären så att du får en rivstart, annars föreslår vi att du läser på innan och förbereder handlingen väl. Du hittar massvis med inspiration i vår receptbank! Lycka till!

 3. Synnøve skriver:

  Denne liker jeg SÅ godt! Har alltid i isbiter før jeg mikser, for å få den kald. Kan anbefales 😊

 4. Lotta skriver:

  Hej!
  Tack för härliga råd på recept!

  Om man har blemmor/prickar på hakan (skulle kunna vara perioral dermatit eller annat) sedan 5-6 månader…. Kan man detoxa bort det? Eller om ni har råd för annan koständring el dylikt för problematiken jag har.
  Alltså, jag använder inte smink, rengör inte ansiktet med skrubb el dylikt. Smörjer in mig med ren mandelolja i ansiktet och på kroppen. Fått blemmor på hakan sedan 4-6 månader… (endast på hakans högra del)

  Jag undrar också hur jag kan göra för att vara mindre nedstämd… jag vill vara glad och pigg och full av energi. Det är jag ofta, men dippar rejält emellanåt. Kan man hjälpa kroppen och sinnet på något sätt med hjälp av kost?
  Jag ska säga att jag oftast äter “rena” matvaror. Äter gosaker emellanåt, men försöker hålla det till mer typ dadlar och mer naturliga saker.
  Tack på förhand och tack för fina och kloka recept!
  /L

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.