Snabb spenatsoppa – Food Pharmacy

Ida Högberg, Recept

Post image
fav

Snabb spenatsoppa

fav

Supersnabb och enkel, krämig spenatsoppa. Perfekt att laga när du inte har så mycket tid! Få ingredienser som går snabbt att sätta ihop, dessutom lätta att alltid ha hemma. Kombinera soppan med en matig sallad, hummus och/eller ditt favoritbröd. 

Gör gärna en stor sats och frys in, eftersom soppan går utmärkt att tina upp igen vid annat tillfälle. Jag har använt fryst ekologisk bladspenat i receptet, men fryst hackad spenat går också bra (även färsk såklart). Tips om du har sallad liggandes hemma som börjar bli lite trött och tråkig är att hacka upp den och frysa ner den. Passar perfekt att använda i gratänger, såser, gröna smoothies eller en i soppa som denna.

Print

Snabb spenatsoppa

  • Av : Ida Högberg
  • Portioner : 4 portioner 1x
Klimatavtryck
Scale

Ingredienser

1 gul lök

450 gram fryst bladspenat

3 msk rapsolja

6 dl havredryck/annan växtbaserad dryck (blir supergott med Oatly iKaffe) 

2 dl vatten 

1/2 tsk salt 

2 1/2 msk pulver-grönsaksbuljong 

1 tsk äppelcidervinäger 

1 nypa cayennepeppar 

Instruktioner

Finhacka gul lök och fräs i rapsolja i en kastrull tills löken blivit mjuk. Tillsätt fryst spenat och salt. Fräs spenaten i kastrullen med löken tills den tinat. Tillsätt vatten, havremjölk, buljong, äppelcidervinäger och cayennepeppar. Låt koka upp kort i någon minut och smaka ev av med mer salt och/eller cayenne.  Häll upp soppan i skålar och toppa med grönsaker, bönor, ärter, skott, groddar, frön, nötter eller annat du har hemma. På bilden har jag toppat soppan med färsk persilja, ärtskott, rostade pumpafrön, svarvad gulbeta och havssalt. 

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.