Tarmflorans Burrito – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Tarmflorans Burrito

fav

En burrito är en mexikansk delikatess som består av en tortilla som är svept runt en fyllning. I idévärlden ersätter vi brödet med ett salladsblad och fyller det sedan med allt som vi tycker är gott: rostad grönkål, blomkål och pumpakärnor, samt lite mer typiska burritoiingredienser såsom tomater, avokado och koriander.

Skålar med tillbehör

Kan ha råkat tappa lite rödkål och jordnötter i burriton också på grund av att det är väldigt gott och ger fler kryss i Näringsjägarkompassen. Bara ytterligare ett bevis på hur briljant kompassen är eftersom den uppmuntrar till variation!

Här ser du förresten hur många kryss burriton ger och i vilka kategorier:

Beroende på vilka just dina mål är så kanske det här såg lite futtigt ut? Får vi i så fall föreslå att du gör en guacamole av avokadon och lägger ner vitlök, chili och persilja i den, samt en salsa av tomaterna med gul lök, rödlök och lime. Då skulle din kompass plötsligt se ut så här:

Förlåt vad sa du, hur den thailändska srirachamajonnäsen hamnade i vår burrito? För att den är så god, helt enkelt.

Print

Tarmflorans Burrito

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 46 1x
Scale

Ingredienser

4 blad från isbergssallad
1/2 blomkålshuvud
200 g grönkål
1 dl pumpakärnor
1/2 rödkål
några kvisttomater
1 avokado
1 näve färsk koriander
1/2 dl jordnötter
1 dl vegansk majonnäs
12 tsk srirachasås
salt & peppar

Instruktioner

Dela blomkålen i mindre buketter och fräs tillsammans pumpakärnorna i lite rapsolja. Lägg åt sidan. Tvätta och riv grönkålen i mindre bitar, och fräs den på låg temperatur med pumpakärnor och lite salt. Hacka rödkål, tomater, avokado, koriander och morötter och rör ihop majonnäsen med srirachasåsen. Lägg upp allt i ett salladsblad.


Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.