Tarmflorans Burrito – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Tarmflorans Burrito

fav

En burrito är en mexikansk delikatess som består av en tortilla som är svept runt en fyllning. I idévärlden ersätter vi brödet med ett salladsblad och fyller det sedan med allt som vi tycker är gott: rostad grönkål, blomkål och pumpakärnor, samt lite mer typiska burritoiingredienser såsom tomater, avokado och koriander.

Skålar med tillbehör

Kan ha råkat tappa lite rödkål och jordnötter i burriton också på grund av att det är väldigt gott och ger fler kryss i Näringsjägarkompassen. Bara ytterligare ett bevis på hur briljant kompassen är eftersom den uppmuntrar till variation!

Här ser du förresten hur många kryss burriton ger och i vilka kategorier:

Beroende på vilka just dina mål är så kanske det här såg lite futtigt ut? Får vi i så fall föreslå att du gör en guacamole av avokadon och lägger ner vitlök, chili och persilja i den, samt en salsa av tomaterna med gul lök, rödlök och lime. Då skulle din kompass plötsligt se ut så här:

Förlåt vad sa du, hur den thailändska srirachamajonnäsen hamnade i vår burrito? För att den är så god, helt enkelt.

Print

Tarmflorans Burrito

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 46 1x
Scale

Ingredienser

4 blad från isbergssallad
1/2 blomkålshuvud
200 g grönkål
1 dl pumpakärnor
1/2 rödkål
några kvisttomater
1 avokado
1 näve färsk koriander
1/2 dl jordnötter
1 dl vegansk majonnäs
12 tsk srirachasås
salt & peppar

Instruktioner

Dela blomkålen i mindre buketter och fräs tillsammans pumpakärnorna i lite rapsolja. Lägg åt sidan. Tvätta och riv grönkålen i mindre bitar, och fräs den på låg temperatur med pumpakärnor och lite salt. Hacka rödkål, tomater, avokado, koriander och morötter och rör ihop majonnäsen med srirachasåsen. Lägg upp allt i ett salladsblad.


Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.