Auberginesill x 2 till julbordet – Food Pharmacy

Ida Högberg, Recept

Post image
fav

Auberginesill x 2 till julbordet

fav

Auberginesill Ă€r enkelt att göra och Ă€r ett supergott vegoalternativ till klassisk sill. Jag har hĂ€r tagit fram tvĂ„ sorter, en skĂ€rdgĂ„rdssill och en senapssill, som passar perfekt pĂ„ julbordet.

Till cashewsÄsen behövs en bra mixer för att fÄ sÄsen helt slÀt. Har du ingen mixer eller vill du göra det lite enklare för dig kan du ersÀtta cashewsÄsen med en burk Oatly iMat Fraßche.   

Vegansk skÀrgÄrdssill
(4 portioner) 

1 normalstor aubergine 
1 sats cashew crĂšme fraiche eller 2 dl Oatly iMat FraĂźche
1 burk svart eller röd tÄngcaviar (100 g)
1/2 dl hackad dill (fÀrskt eller fryst) 
1 liten citron, pressad 
1/2 tsk salt 

Cashew-crĂšme fraĂźche:
1 1/2 dl cashewnötter 
1 msk ÀppelcidervinÀger
œ citron, pressad juice. 
1 dl vatten
1/4 tsk salt 

Förbered cashew-crÚme fraßchen genom att pressa citronjuicen och mixa alla ingredienser i en mixer till en slÀt crÚme fraßche. 

SkÀr aubergine i halvmÄnar, lika stora som klassiska sillbitar. Koka upp vatten i en kastrull pÄ spisen. NÀr vatten kokar, tillsÀtt auberginen och förvÀll i ca 5 minuter. Pass pÄ sÄ att du inte kokar för lÀnge, auberginen ska var al dente och ha lite tuggmotstÄnd. HÀll av vattnet frÄn auberginen och lÄt den svalna i ett durkslag. Ta fram din cashew-crÚme fraßche (alternativt Oatly iMat Fraßche), hacka dill och pressa citron. Rör ner tÄngcaviar, citron, dill och salt tillsammans med crÚme fraßchen i en skÄl. Smaka eventuellt av med mer salt och citron. VÀnd ner auberginen i sÄsen och blanda vÀl. Förvara sillen i en glasbruk i kylen. 

Vegansk senapssill
(4 portioner) 

1 normalstor aubergine 
1/2 dl skÄnsk senap, grovkorning
1/2 dl dijonsenap
1 1/2 msk agavesirap eller kokossocker 
1 1/2 msk ÀppelcidervinÀger 
1 dl rapsolja 
1/2 tsk salt 
1 msk hackad dill (fÀrsk eller fryst) 

SkÀr aubergine i halvmÄnar, lika stora som klassiska sillbitar. Koka upp vatten i en kastrull pÄ spisen. NÀr vattnet kokar, tillsÀtt auberginen och förvÀll i ca 5 minuter. Pass pÄ sÄ att du inte kokar för lÀnge, auberginen ska var al dente och ha lite tuggmotstÄnd. HÀll av vattnet frÄn auberginen och lÄt den svalna i ett durkslag. Rör ihop senap, olja, agavesirap/kokossocker, vinÀger, salt och dill i en skÄl. Smaka eventuellt av med mer sötma, salt eller vinÀger. VÀnd ner auberginen i sÄsen och blanda vÀl. Förvara sillen i en glasbruk i kylen. 

Detta Ă€r ett gĂ€stinlĂ€gg. Eventuella Ă„sikter som uttrycks Ă€r skribentens egna. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.