Chokladdoppade marsipankulor till gottebordet – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Chokladdoppade marsipankulor till gottebordet

fav

Nu är det inte många dagar kvar till julafton … Vi älskar sötsaker men på julafton vill vi faktiskt begränsa det till några noggrant utvalda favoriter. Först tänkte vi göra ministerns marsipanbröd igen men sedan föll valet på dessa juliga små chokladdoppade marsipankulor. Tillsammans med vår rocky road (uppdaterat recept finns i vår kokbok), vår mjuka pepparkaka plus clementiner och blandade nötter så klart, vågar vi påstå att vi fått till det optimala gottebordet.

Ojojoj, kom just på att vi ju tog fram ett otroligt bra recept på nötblandning förra året. Klicka här så kommer du direkt till vår saffransdoftande nötknäpparblandning.

Print

Marsipankulor med mörk choklad

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 20 st 1x
Scale

Ingredienser

4 dl mandelmjöl

3 msk honung

2 msk rapsolja

1 1/2 msk vatten

1 nypa salt

1 nypa vanilj

mörk choklad, minst 70% (vi hade 85%-ig)

Instruktioner

Kör alla ingredienser i en matberedare. Avvakta lite med vattnet och se hur klibbig degen blir. Är den för torr, tillsätt då vattnet och kör igen. Forma till bollar och doppa i mörk smält choklad. Låt kulorna stelna i kylskåp.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.