fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Chokladdoppade marsipankulor till gottebordet

Nu är det inte många dagar kvar till julafton … Vi älskar sötsaker men på julafton vill vi faktiskt begränsa det till några noggrant utvalda favoriter. Först tänkte vi göra ministerns marsipanbröd igen men sedan föll valet på dessa juliga små chokladdoppade marsipankulor. Tillsammans med vår rocky road (uppdaterat recept finns i vår kokbok), vår mjuka pepparkaka plus clementiner och blandade nötter så klart, vågar vi påstå att vi fått till det optimala gottebordet.

Ojojoj, kom just på att vi ju tog fram ett otroligt bra recept på nötblandning förra året. Klicka här så kommer du direkt till vår saffransdoftande nötknäpparblandning.

Print

Marsipankulor med mörk choklad

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 20 st 1x
Scale

Ingredienser

4 dl mandelmjöl

3 msk honung

2 msk rapsolja

1 1/2 msk vatten

1 nypa salt

1 nypa vanilj

mörk choklad, minst 70% (vi hade 85%-ig)

Så här gör du

Kör alla ingredienser i en matberedare. Avvakta lite med vattnet och se hur klibbig degen blir. Är den för torr, tillsätt då vattnet och kör igen. Forma till bollar och doppa i mörk smält choklad. Låt kulorna stelna i kylskåp.

Dela

Kommentarer

  1. Caroline skriver:

    Hej bästa ni!
    Länken till rocky road fungerar inte (kommer till ministerns marsipanbröd)…

    1. Food Pharmacy skriver:

      Ah, tack för att du uppmärksammade! Fixat!

  2. Rapsolja i marsipankonfekten? Alltfler pratar om att rapsolja inte är bra. Hur är det egentligen?

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.