Näringsjägarens vörtbröd – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Näringsjägarens vörtbröd

fav

Som näringsjägare älskar vi alla former av kryddor och därför blir vi alltid extra glada när vi stöter på recept med en stor variation av just kryddor. Som vörtbröd, till exempel. Hur ofta får du i dig anis, fänkål, pomerans, nejlika, kanel och ingefära på en och samma gång? Nej, tänkte väl det. Inte särskilt ofta.

Givetvis kan du köpa egen vörtkrydda men i år slog vi faktiskt på stort och gjorde vår egna eftersom vi hade svårt att hitta en kryddblandning som var ekologiskt. Vi gjorde den genom att blanda följande ting:

2 msk hel fänkål, 2 msk hel anis, 1 msk malen pomerans, 2 tsk malen nejlika, 1 tsk malen kanel och 1 tsk malen ingefära.

Och sedan vände vi ner den lilla blandningen i vår deg och vips så hade vi ett vörtbröd som hette duga.

Print

Vörtbröd

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 bröd 1x
Scale

Ingredienser

7 1/2 dl ljummet vatten

2 msk olivolja

1 1/2 msk bakpulver

1 1/2 msk honung

1 dl bovetemjöl

2 1/2 dl  glutenfria havregryn

3 1/2 msk fiberhusk/physillium

5 dl teffmjöl

2 tsk salt

1 dl russin

1 dl vörtkrydda (se ovan i texten)

Instruktioner

Blanda vattnet tillsammans med olja och honung. Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt sedan vätskan. Vispa bums med en ballongvisp eller slev till en jämn smet. Smeten sväller inom några minuter till en deg.
 
 
Låt degen stå i 10-15 minuter innan du lägger i den i pappersklädd brödform. Grädda i botten av ugnen på 175°C i 70-80 minuter. Låt svalna helt på galler innan du skär upp brödet.

Anteckningar

TIPS!

Tips! Brödet håller sig fint i minst fyra dagar och är perfekt att frysa in.

Recepttack till organicbymommy.se

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.