Till tredje advent – FP:s äppelglögg med kanel och ingefära – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Till tredje advent – FP:s äppelglögg med kanel och ingefära

fav

Det är snart mitten av december och vad passar då bättre än ett recept på kryddig äppelglögg à la Food Pharmacy? Glöm allt vad Blossa, vin och socker heter – idag kör vi helt alkoholfritt och utan tillsatt socker. Den här varianten kommer vi att bjuda på i morgon när vi har öppet hus på kontoret så vill du smaka på den innan du köper hem ingredienserna så är det bara att komma förbi Riddargatan 20 i morgon onsdagen den 11 december mellan kl 14 och 19.

Och vill du smaka av glöggen med lönnsirap eller dadelsirap (du hittar recept på det här) så går det förstås bra, men personligen tycker vi inte att det behövs.

Print

FP:s äppelglögg med kanel och ingefära

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 liter 1x
Scale

Ingredienser

1 liter pressad äppeljuice (gärna färskpressad förstås)

3 kanelstänger

1 tsk kardemummakärnor

1/2 tsk hela nejlikor

1 pomeransskal eller en halv apelsin

1 stjärnanis

1 cm färsk ingefära

Instruktioner

Koka upp allt och sänk sedan temperaturen så att den får sjuda i minst 30 minuter. Färdigt!

Anteckningar

TIPS!

Tips! Ge ingefäran en liten smäll med baksidan av kniven så att den krossas lätt – du får mer smak från den.

Dela

Kommentarer

  1. Katarina skriver:

    Hela familjen älskar denna glögg! Brukar pressa i en halv grapefrukt när vi gör äppeljuicen för lite nyans

  2. Suuuupergod!

  3. Suuuuupergod glögg utan massa “skit”….

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.