Vegansk julskinka av senapsgriljerad rotselleri – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vegansk julskinka av senapsgriljerad rotselleri

fav

I dag har vi nått fram till julbordets kuttersmycke, nämligen julskinkan. Fast om du som vi inte är så sugen på att sätta kniv och gaffel i en gris så är en senapsgriljerad rotselleri ett alldeles utmärkt substitut.

Det här är ett briljant recept! I vår senaste bok Näringsjägaren gör vi en söndagsstek av en blomkål (du hittar den här) men ta oss tusan om inte rotsellerin passar ännu bättre att ugnsbaka. Full av senap och umami får du räkna med att det inte blir mycket kvar att kalasa på i mellandagarna.

Print

Vegansk julskinka av senapsgriljerad rotselleri

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 julskinka 1x
Scale

Ingredienser

1 rotselleri
1 msk olivolja
0,5 dl grovkornig senap
1 msk honung
1 msk rapsolja
0,5 dl mandelmjöl

Instruktioner

Sätt ugnen på 170 grader C. Tvätta och skala rotsellerin och gnid in den i oljan. Ställ rotsellerin på en plåt och baka i ugnen i två timmar tills den är mjuk. Rör ihop senap, honung och rapsolja i en skål. Ta ut sellerin och höj ugnen till 200 grader C. Bred på senapsröran på rotsellerin och strö på mandelmjölet över senapsblandningen. Ställ in rotsellerin i ugnen i 15 min och som genom ett trollslag är den sedan klar för servering.


Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.