Vegansk senapssill med aubergine – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Vegansk senapssill med aubergine

fav

Om du inte provat att göra vegansk senapssill än så är väl julbordet ett ypperligt tillfälle att så att säga ta auberginsillens oskuld? Det kanske låter lite wierd, men ångad och inlagd aubergine får faktiskt en konsistens som påminner väldigt mycket om vanlig inlagd sill. Våga prova!

Första gången vi själva testade att göra vegansk sill så var det mest på skoj, men i dag gör vi vegansk senpassill för att vi föredrar den framför den vanliga. Ungefär som med vår veganska skagenröra med tofu som vi gått över till helt.

Och så senapssåsen … Senapssåsen! Så god att den egentligen är värd ett helt eget inlägg. Gör på majonnäs och vill du prova att göra egen majonnäs så kan vi rekommendera bland annat det här receptet eller receptet i vår kokbok.

Print

Vegansk senapssill på aubergine

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 burk 1x
Scale

Ingredienser

1 aubergine
½ dl grovkornig senap
1 msk äppelcider
1 dl majonäs
½ dl finhackad dill
salt & peppar

Instruktioner

Skölj och skala auberginen och skär den i lagom stora bitar som efterliknar storleken på sill. Ånga auberginen i en ånginsats eller ett durkslag. De är klara när auberinen börjar bli lite genomskinlig. Låt sedan auberinen rinna av och svalna.

Vispa ihop senap, vinäger och majonnäs i en skål. Hacka dill och rör ner i blandningen. Blanda ner den kalla auberinen i röran och smaka av med salt och peppar. Förvarar sillen i en glasskål i kylen! Och glöm inte att röra runt i sillen innan servering.


Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.