Chiapudding som smakar morotskaka – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Chiapudding som smakar morotskaka

fav

Det är morotskakans dag på måndag och vi planerar att unna oss något annat än en klassisk morotskaka, nämligen en chiapudding som smakar morotskaka. I och med detta djärva drag förväntar vi oss naturligtvis både ris och ros. När Tössebageriet på Karlavägen i Stockholm lanserade sin semmelwrap för några år sedan (du hittar vår version på den här) delade den stockholmarna i två läger:

 1. De upprörda som ansåg att det var att vanära semlan.
 2. De upprymda som tyckte det var kul att det äntligen hände något nytt med den gamla gräddbullen.

Personligen kände vi oss upprymda. Även om vi faktiskt till dags dato fortfarande inte har smakat den där wrappen, så älskar vi den i teorin. På precis samma sätt som vi älskar en morotskaka som serveras i ett glas.

Liksom en riktigt morotskaka görs den här godsaken i två lager och tack vare ingefäran, kardemumman, kanelen och morotsjuicen smakar den verkligen mycket morotskaka. Att frostingen sedan är en av de bästa frostings vi smakat bidrar förstås till våra breda leenden.

Jo, en sak till. Inte provat detta men slänger ur oss det ändå:

Om du inte har tillgång till en juicer/centrifug så borde det ju gå att finriva en morot och röra ner den i puddingen. Du kommer inte få samma färg på själva puddingen så klart, men smaken borde ju bli ungefär densamma?

Och om du nu mot all förmodan ändå känner att du vill baka en mer klassisk morotskaka, kan vi tipsa om det här receptet (men vi vill verkligen slå ett slag för frostingen nedan ty morotskaka + lime är en magisk kombo). Okej då, här har du ett recept på smoothie som smakar morotskaka också. Nu ska vi lämna dig ifred.

Print

Chiapudding som smakar morotskaka

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 dl mandelmjölk

1 dl morotsjuice

1/4 tsk kardemumma

1/2 tsk kanel

1/2 tsk ingefära

4 msk chiafrön

2 dadlar

1 dl blötlagda cashewnötter

skal från 1 lime + 1/2 msk limejuice

1/2 msk citronjuice

1/2 msk honung

1/2 msk kokosolja

Instruktioner

Börja med att blötlägga cashewnötterna i cirka 4 timmar.

Dags för chiapuddingen! Blanda mandelmjölken och morotsjuicen och rör sedan ner kryddorna och chiafrön. Hacka dadlarna i små bitar och rör ner dem också. Låt svälla i kylen i 20-30 minuter.

Dags för frosting! Gör frostingen genom att mixa de blötlagda nötterna med resten av ingredienserna i en höghastighetsblender tills det blir riktigt, riktigt lent (det ska alltså inte alls vara grynigt).

Servera i glas och toppa med frostingen, lite extra rivet limeskal och finrivna morötter.

Anteckningar

TIPS!

Tips! Om du inte hinner blötlägga cashewnötter så kan du ersätta frostingen med kokosgrädde som du vispar med 1/2 tsk honung + lite rivet limeskal.

R

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Christine Aronsson skriver:

  Ingenting för nötallergiker

 2. Fan vad god! Trodde aldrig jag skulle säga det innan jag provade receptet men gillar den mer än den klassiska morotskakan😍

  1. Food Pharmacy skriver:

   Åh, vad glada vi blir Lina!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.