Klassisk gräddtårta (som är allt annat än klassisk) – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Klassisk gräddtårta (som är allt annat än klassisk)

fav

När vi fick gravida var det ta oss tusan ingen som fixade en babyshower för oss. Där satt vi ensamma dag ut och dag in i väntan på att våra vänner skulle störta in med blöjtåror och ballonger.

Men nu däremot, nu verkar det vara mer regel än undantag. Bör vi skaffa fler barn för att få en babyshower? Nej, så långt ska vi givetvis inte gå. Skötbordet är sålt sedan år tillbaka. Så vi bestämde oss helt enkelt för att överraska vår kollega Anna med ett hejdundrande trevligt kalas istället.

Man kan ju lugnt konstatera att vi var ute i elfte timmen. In på kontoret vaggade Anna med öm bäckenbotten i vecka 37 och fram hoppade vi med en vinglig gräddtårta i tre våningar. Bland det pampigaste vi bakat här på bloggen. Och det var inte ens hälften så svårt som det ser ut!

Och för alla er som undrar: i mellandagarna föddes äntligen Food Pharmacys yngsta medarbetare – varmt välkommen till världen Edda!

Print

Gräddtårta i tre lager

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 kaka 1x
Scale

Ingredienser

3 3/4 dl havremjölk

1 1/2 tsk äppelcidervinäger

3/4 dl äppelmos (vi tog osötad)

1/2 tsk vanilla

7 1/2 dl mandelmjöl

2 dl potatismjöl

3/4 dl majsmjöl

2 1/2 dl kokossocker

1 1/2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk salt

1 burk kokosgrädde (kyld, lättare att vispa då)

1 pkt frysta hallon (tinade)

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havremjölken och vinäger och låt stå i ett par minuter innan du rör ner äppelmoset. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Och nu är stunden kommen då du blandar den blöta blandningen med den torra. Därefter häller du smeten i två mindre bakformar som du smort med förslagsvis kokosolja samt lagt en bakplåtspapper i botten. Baka kakorna en och en i 35-40 minuter (det är faktiskt bättre att köra kakorna 1 minut längre än mindre eftersom de kommer att sjunka ihop lite efter att du tagit ut dem ur ugnen). Vispa under tiden grädden och tina hallonen och gör en puré av dem med en gaffel. När kakorna är klara så låter du dem svalna och sedan delar du dem på mitten så att du får totalt fyra bottnar och sist men inte minst så breder du den vispade kokosgrädden och hallonpurén mellan bottnarna och monterar kakan. Färdigt!


Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.