Het vit fisk i lök- och tamarisås – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Het vit fisk i lök- och tamarisås

fav

För några veckor sedan efterlyste vi er input på vilken sorts recept ni vill ha mer av här på bloggen och roligt nog var ni rörande överens: ni vill ha enkla middagsrecept! Så i dag blir det het vit fisk i en gudomlig lök- och tamarisås.

Vi har själva gått från att äta fisk flera gånger i veckan till några enstaka tillfällen i månaden, om ens det? Vi är inte helt säkra på exakt när under vår näringsjakt som vi började dra ner på fisken, men i samband med att vi fick upp ögonen för hur enkelt och gott det är att tillreda enkla vardagsmiddagar på enbart grönsaker så fasades fisken automatiskt ut mer och mer.

Kanske hade det lite med laxen att göra också? Vi kommer båda två från två riktiga “laxfamiljer” som plötsligt en dag tvingades tänka om när det blev allt svårare att hitta vildfångad lax. Och när det kommer till fisk generellt så bör man förstås alltid vara lite om sig och kring sig och hålla koll på vilka fiskar som har grönt ljus från WWF (ändras rätt ofta).

Hittar du rätt i fiskdisken och inte är vegan eller av någon annan anledning inte äter fisk, så kan vi i alla fall gå i god för det här receptet.

Print

Het vit fisk i lök- och tamarisås

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 23 1x
Scale

Ingredienser

12 msk sambal oelek

1 msk tamarisoja

1 tsk risvinäger

1/4 tsk nymalen svartpeppar

1 dl vatten

1 tsk olivolja

450 g KRAV-/MSC-/ASC-märkt vit fisk, t.ex. sej, torsk eller Alaska pollock (går fint med fryst)

1 stor gul lök (strimlad)

Instruktioner

Tina fisken (om den är fryst). Rör ihop tamarin, vinägern, svartpepparen, sambal oeleken och vatten i en skål och ställ åt sidan. Upphetta löken på snäll temperatur i en stekpanna (stor nog att rymma fisken) tills den (alltså löken) är mjuk. Ta bort hälften av löken från stekpannan och lägg ner fiskfiléerna (lätt ihoprullade) på den återstående löken. Häll över tamariblandningen och resten av löken på fisken.

Vänta tills det börjar sjuda och lägg sedan på ett lock. Ruska gärna till stekpannan då och då. Använd en sked och skeda över lite av såsen över fisken några gånger de kommande minuterna under tiden som fisken bli genomstekt. Fisken är färdig när den är mjuk och “faller sönder”. Servera med valfria grönisar.

Anteckningar

TIPS!
Tips! Håll koll på vilka fiskar som får grönt ljus på  WWF:s fiskguide (eller laddar ner deras app).
 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.