Frukostfrallor till helgen – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Frukostfrallor till helgen

fav

Vilken är din favoritdag? Vår är tveklöst fredagar. Oavsett vad vi har för planer vaknar vi alltid med en speciell känsla i magen. Kanske har vi bjudit hem några grannar på middag? Eller så ska vi möta upp en vän på en promenad efter jobbet? Kanhända att vi inte har några planer alls utan bara tänker hänga i soffan och mysa. Fast det är faktiskt också en plan!

Lördagar är inte så dumma de heller, men ingenting jämfört med fredagar. Och så har vi söndagar, som oss veterligen ger en hel del människor mer ångest än återhämtning. Vi tänker att du kan ge både lördagen och söndagen en liten glad start genom att baka dessa frallor? På med en klick nötsmör och gurka, eller avokado och örtsalt och helghumöret är fixat.

Hisspitchen för dessa frallor är knaprig utsida och tuggig insida. Få ingredienser, extremt lätta att göra, god neutral smak och kul att variera fröna.

Vad lägger du förresten helst på din macka? Dela gärna med dig här nedanför eller här.

Print

Frukostfrallor till helgen

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 6 1x
Scale

Ingredienser

3 dl mandelmjöl

5 msk fiberhusk

2 ½ tsk bakpulver

1 tsk havssalt

2 ½ tsk äppelcidervinäger

3 äggvitor

2 ½ dl kokande vatten

3 msk frö (blanda i eller bara toppa)

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Häll alla torra ingredienser i en bunke och rör ihop (inklusive frö om du vill ha det i smeten). Häll äggvitorna och vinäger i bunken med alla torra ingredienser och rör ihop. Häll sen i kokande vatten och vispar med elvisp ca 30 sekunder samtidigt. Dela upp degen i 6 bitar och forma runda bollar med blöta händer. Strö över lite valfritt frö. Grädda i nedre delen av ugnen 40 minuter på bakplåtspapper.

Anteckningar

TIPS!

Tip! Gör frukostfrallor med chia eller linfrö i degen eller hamburgebröd med sesamfrön på toppen.

Inspiration till recept: dietdoctor.com

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.