Raw Snickers till helgen – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Raw Snickers till helgen

fav

När vi var i Jakobstad nyligen och föreläste (läs mer om vårt lilla äventyr här) pratade vi med en tjej som heter Hanna. Hanna är, enligt henne själv alltså, ett av våra största fan och driver ett litet café i Jakobstad som heter Kaffia (snälla auto correct: sluta ändra till maffia).

På Kaffia bakar de allt från grunden och kan erbjuda något för alla – även de som undviker socker, äter glutenfritt eller är veganer. De fokuserar mycket på specialdieter och lägger mycket tid på att utveckla sötsaker som passar olika allergier och dieter.

När vi frågade Hanna vilken som var Maffias nej Kaffias storsäljare svarade hon i vad som lät som typiska versaler VÅR SNICKERS. Så gissa om vi blev glada när hon bara några dagar senare mejlade receptet.

Print

Raw Snickers (à la Kaffia)

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1012 bitar 1x
Scale

Ingredienser

Botten:

2,5 dl valnötter

2 dl kokosflingor

5 msk raw kakao

1215 dadlar

Lite vatten

Fyllning:

5 1/2 dl blötlagda cashewnötter (blötlagda i minst 5 h)

2 dl kokosgrädde

1 dl kokosolja, mjuk (smält över vattenbad)

45 msk agavesirap

1/21 dl jordnötssmör

4 msk raw kakao

Raw choklad:

1 dl kokosolja, mjuk

3 msk raw kakao

2 msk agavesirap

Instruktioner

Botten:

Mixa först de torra ingredienserna. Tillsätt dadlar och mixa lite till. Tillsätt vatten så att smeten inte blir smulig när den tinas upp före servering. Tips! Provrulla bollar av smeten. Tryck ut smeten i en springform (20-22 cm i diameter) och sätt i frysen. Dags att göra fyllningen …

Fyllning:

Mixa fyllningen i några minuter tills du får en slät smet. Dela upp smeten i två delar och smaksätt ena delen med jordnötssmör (1/2-1 dl, du bestämmer) och mixa tills smeten är jämn. Häll i formen och frys på nytt. Smaksätt den andra delen av smeten med 4 msk rå kakao och mixa till slät smet. När jordnötslagret är fruset kan du hälla på kakaolagret. Låt kakan frysa helt och hållet. Toppa med raw choklad innan kakan ska serveras.

Raw choklad:

Dags för sista momentet! Vispa med handvisp till en slät choklad och häll på den något frusna kakan. Låt inte kakan vara alltför kall när du gör det, eftersom chokladen i så fall kan spricka. Om du vill lyxa till det riktigt kan du dekorera med smält jordnötssmör som du ringlar över kakan.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.