fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Röd och grön kale slaw

I går gjorde vi en kale slaw som hette duga. Egentligen inget märkvärdigt men det är kanske just det som är det fina med den här salladen? Att du snor ihop den på några minuter (om du har en mandolin) och att den inte innehåller några exotiska ingredienser.

Vi åt den tillsammans med vegetariska Sloppy Joes (en form av hamburgare med linsröra, frågor på det?) som vi kommer att publicera på bloggen nästa vecka, men den här salladen går givetvis precis lika fint att äta som tillbehör till vilken maträtt som helst eller som stor sallad som du kan, om du vill alltså, dryga ut med till exempel baljväxter eller något annat matigt.

Vi föreslår att du gör en dubbel sats idag och äter den till allt de kommande dagarna! Och – missa inte tipset nedan om du föredrar än ännu krämigare dressing …

Print

Röd och grön kale slaw

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 46 1x
Scale

Ingredienser

Slaw:

1/2 rödkålshuvud (litet), finstrimlat

3 stora grönkålsblad, hackade utan stammen

2 morötter, strimlade

1/2 rödlök, fint strimlad

1 näve färsk persilja, grovt hackad

3 msk naturella solrosfrön

3 msk pumpakärnor

Dressing:

2 msk olivolja

1 msk dijonsenap

2 msk äppelcidervinäger

1 msk vatten

1 tsk honung

salt & nymalen svartpeppar

Så här gör du

Värm solros- och pumpakärnorna lätt i en stekpanna tillsammans med lite salt. Blanda ihop med resten av ingredienserna i en bunke.

Vispa ihop dressingen i en separat skål och häll sedan över bunken. Massera grönsaker i någon minut så att rubbet täcks av dressingen och avsluta med att salta och peppra.

 

Notes

TIPS!

Tips! För en krämigare dressing så kan du addera 2 msk av vår majonnäs (du hittar receptet här) eller ljus tahini.

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.