Rödbetsröra med färsk timjan och vitlök – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Rödbetsröra med färsk timjan och vitlök

fav

Idag tänkte vi dela med oss av ett recept på en fantastiskt god och enkel rödbetsröra som vi serverade på en bjudning för några veckor sedan. Vi kan väl erkänna att vi normalt sett inte är så påhittiga när det kommer till just rödbetor – allt som oftast hamnar de på en ugnsplåt tillsammans med olja, salt och några andra rotfrukter i säsong. Inget fel på det förstås, men av ovan anledning blev vi extra glada när vi smakade på den här röran första gången.

Lättlagad och jättegod som dipp till fröknäcke! Och tack vare den fantastiska färgen gör den garanterat succé när du ställer fram det på bordet.

Print

Rödbetsröra med färsk timjan och vitlök

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 skål

Ingredienser

2 dl blötlagda cashewnötter
1/2 citron, pressad
2 små kokta rödbetor, tärnade
2 msk honung
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar
Topping:
färsk timjan
olivolja

Instruktioner

Blötlägg cashewnötterna i minst fyra timmar. Skölj av dem och mixa i en blender till en slät kräm tillsammans med pressad citron och en skvätt vatten (ta bara lite i taget så att röran inte blir för rinnig).

Häll över minst hälften av cashewkrämen in en skål. Lägg resten av ingredienserna i blender och mixa till en slät dipp. Häll över i skålen med den sparade cashewkrämen och blanda ihop.

Smaksätta med salt och peppar (kan behövas mer salt än vad man tror) och eventuellt lite mer citron. Toppa med olivolja och färsk timjan. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.