Semmelkladdkaka – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Semmelkladdkaka

fav

Har du hört om något så gott? Semmelkladdkaka … Först tänkte vi göra vår klassiska kladdkaka (vårt i särklass mest lästa recept sedan bloggens begynnelse) och byta ut kakaon mot hemmagjord mandelmassa, men sedan sprang vi på ett recept som bara lät för knäppt för att inte prova. En kladdkaka som i sann näringsjägaranda innehåller vita bönor och som är sötad med en banan och 3 msk honung (på en hel kaka). Tack Annika för inspirationen!

Spänningen var förstår olidlig när kakan stod i ugnen. Kunde det verkligen bli gott? Skulle det smaka semla? Var den tillräckligt söt?

Om den är kladdig? Det kan du hoppa upp och sätta dig på kompis.

Svar “ja” på alla fronter. Det här var ett riktigt höjdarrecept!

Print

Semmelkladdkaka

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 kaka 1x
Scale

Ingredienser

Kaka:

1 förp (230 g) vita bönor

1 medelstor banan

2 msk kokosolja

1 tsk bakpulver

3 tsk nymalen kardemumma

1 tsk vaniljpulver

kokosolja + mandelmjöl till formen

3 dl mandelmassa (se recept nedan)

Mandelmassa:

2 dl mandelmjöl

2 msk havre grädde

3 msk honung

2 bittermandlar

1 krm vanilj

1 krm salt

Topping:

1 förp vispbar kokosgrädde

1 dl mandelflarn

Instruktioner

Sätt ugnen på högst 175 grader. Lägg alla ingredienserna i en bunke och mixa med stavmixer. Gör mandelmassan i en separat bunke och vänd ner den i smeten. Smörj en rund springform med kokosolja och “bröa” den med lite mandelmjöl. Lägg smeten i formen.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna. Toppa med vispad kokosgrädde och flagad mandel.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.