Avgolemono – Grekisk Citronsoppa – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Avgolemono – Grekisk Citronsoppa

fav

Är du en person som gillar att prova nya saker? Hoppa bungyjump? Bada med vithajar? Gå på lina mellan två skyskrapor? Kul för dig. Det gör inte vi. Men helt motsträviga är vi inte, för vi gillar att prova nya saker i det lilla. Som att en helt vanlig tisdag i mars prova en citrongul soppa från Grekland.

Tänk att vi har gått i 42 år (Lina fyller år i dag!) utan att smaka den här pärlan. Ät den gärna tillsammans med våra makalöst goda potatisfritters med persilje- och cashewröra (du hittar dem här) och succén är ett faktum.

Print

Avgolemono – Grekisk Citronsoppa

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 46 1x
Scale

Ingredienser

2 mellanstora morötter, tärnade

2 vitlöksklyftor, krossade

1 mellanstor gul lök, hackad

2 msk olivolja

2 msk lantbuljong + 14 dl vatten

1 msk honung

4 äggulor

1 litet blomkålshuvud

salt och vitpeppar

12 citroner, juicen

arrowroot (frivilligt)

2 förp färsk dill, hackad

Servera med

1 citron, skivad 1 förp färsk dill, hackad  

Instruktioner

Stek morötterna, vitlöken och löken i valfri olja. Addera lantbuljongen och låt allt puttra tills morötterna mjuknar fast fortfarande är lite al dente. Under tiden, riv blomkålen till blomkålsris (för hand eller i din blender/matberedare). Vispa ihop äggulorna i en separat skål. Ta bort 2,5 dl lantbuljong ur kastrullen och häll ner äggulorna i buljongen samtidigt som du vispar. Häll sedan tillbaka äggulorna i soppan samtidigt som du vispar och addera blomkålsriset. Låt puttra i cirka 5 minuter. Pressa halva citronen i soppan och smaka av med salt och vitpeppar. Ha eventuellt i mer citron o du vill. Om du vill ha en tjockare soppa – blanda 2 msk arrowroot med 2 msk vatten och rör sedan ner i soppan. Låt puttra ytterligare 1 minut innan du toppar med färsk hackad dill.

Anteckningar

TIPS!

Tips! Vi gillar att äta den här soppan med våra potatisfritters och cashew- och persiljedipp (recept finns här på bloggen).

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.