fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image

Bananvåfflor (med choklad)

Imorgon är det våffeldagen i Sverige och vi har kanske precis slagit någon form av världsrekord i genialitet. Du vet bananpannkakan? Den som tog världen med storm för några år sedan och fick alla att börja mosa bananer med ägg?

Nu är den här – bananvåfflan! Samma idé som bananpannkakan fast anpassad för våffeljärnet. Och om du sedan väljer att slänga ner kakao i smeten eller inte är förstås helt upp till dig. Men eftersom vi 1) ÄLSKAR choklad, och 2) speciellt i kombination med banan, så var valet lätt som en plätt våffla för vår del.

Så, vad ska du servera till då? Vi själva tänker äta våra våfflor med vår bästa hemmagjorda sylt, skivad banan och kakaonibs. Sylten gör du enkelt i en kastrull med ett paket frysta bär och 2 msk chiafrön (addera extra sötma om du vill).

Print

Bananvåfflor med choklad

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 6 1x
Scale

Ingredienser

1 dl mandelmjöl

1,5 dl havrgryn

1 msk fiberhusk

1 tsk kanel

1/2 tsk salt

1 1/2 dl nöt- eller havremjölk

2 bananer, mosade

4 ägg

2 msk kakao (frivilligt)

Toppingförslag

Skivad banan, vispad kokosgrädde, kokosflakes, kakaonibs, hallonsylt

Så här gör du

Mixa havregrynen om du vill ha en helt slät smet. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner bananerna, äggen och mjölken. Låt gärna smeten stå och dra i 5-10 minuter.

Värm lite kokosolja i ett våffeljärn och sätt igång att grädda!

Notes

TIPS!

Tips! Tina ett paket frysta hallon i en kastrull med 2 msk chiafrön. Tillsätt eventuellt lite honung. Voilà, egen sylt!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.