Näringsjägarfalafel med gröna och gula ärtor – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Näringsjägarfalafel med gröna och gula ärtor

fav

I samarbete med .

Tillsammans med vår sponsor City Gross har vi gett oss tusan på att få fler svenskar att våga sig in i frukt- och grönsaksdisken lite oftare. Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter 500 gram frukt och grön om dagen (och 25-35 gram fibrer) men tyvärr är det få av oss som når upp i det. En bra början är förstås att bli riktigt sugen på att prova ett vegetariskt recept. Som vår ärtfalafel, till exempel.

Det är ett riktigt höjdarrecept som du, när du väl provat det, kommer vara fullt villig att ersätta de vanliga köttbullarna med. Missförstå oss rätt – det smakar inte köttbullar. Men tio fingrar upp till gud att det är det bästa falafelrecept vi någonsin provat (och vi har provat många).

Smaken är mitt i prick. Konsistensen är precis som du vill ha den. Ingredienslistan är som ljuv musik för en näringsjägare. Och som pricket över i:et innehåller den både svenska gula och gröna ärter och närodlad persilja.

Så, kan du tänka dig att prova? Tänkte väl det. Då kör vi! Läs receptet nedan och beställ ingredienserna .

Print

Falafel med gula och gröna ärtor

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 25 1x
Scale

Ingredienser

2 dl frysta gröna ärtor,tinad

150 g gula ärtor

1 gul lök, grovt hackad

2 vitlöksklyftor, grovt hackade

1 msk lantbuljong

1/2 dl persilja, färsk eller fryst

1 tsk rök paprikapulver

2 msk tahini

kokosolja att steka i

Instruktioner

Blötlägg de gula ärtorna i 8 timmar. Häll av vattnet och skölj ordentligt. Lägg i en mixer tillsammans med gröna ärtorna, löken, persiljan, lantbuljongen, paprikapulvret och tahini. Mixa till en helt slät smet. Rulla smeten till runda bollar och stek i en stekpanna. Ät med precis vad du vill, till exempel en stor sallad, i hemgjorda tortillabröd eller med ugnsrostade grönsaker.

Anteckningar

TIPS!

Tips! Blöt händerna lätt innan du rullar bollarna så blir det enklare att rulla dem.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.