Norirullar med palsternacksris och sesamdipp – Food Pharmacy

Ida Högberg, Recept

Post image
fav

Norirullar med palsternacksris och sesamdipp

fav

Norirullar är festligt, gott och passar perfekt som förrätt eller mingelmat. På bilden har jag skurit norirullen i bitar, men den går såklart jättebra att äta som hel rulle också. Variera fyllningen med de grönsaker du har hemma. Testa gärna att blanda in frukt, t. ex. ananas eller mango.  

Print

Norirullar med palsternacksris och sesamdipp

  • Av : Ida Högberg
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

Palsternacksris

250 g palsternacka

350 g blomkål

2 dl cashewnötter

2 dl bladspenat

2 msk citronjuice

1 kruka koriander (30 gram)

1 tsk salt

0,5 msk olivolja

Grönsaksstavar

400 g polkabeta

100 g ärtskott

100 g zucchini eller gurka

100 g sockerärtor

4 st noriark

Sesamdipp

1 dl tahini (sesampasta)

3 msk agavesirap

3 msk tamari

4 msk citronjuice

1 nypa chilipulver eller mer efter smak

1 msk vita sesamfrön

Instruktioner

Palsternacksris

Skala palsternacka och skär i större bitar. Skölj blomkål och dela i grova buketter. Kör blomkål och palsternacka till ett ris i en matberedare. När riset fått en finkorning konsistens, tillsätt cashewnötterna och kör kort igen till en krämig massa. Tillsätt bladspenat, grovhackad koriander, citronjuice, salt och olivolja och pulsa några gånger med matberedaren tills allting blandat sig och riset fått en grön färg.

Grönsaksstavar

Skär bort skalet på polkabetan med en kniv eller potatisskalare. Skär polkabeta, sockerärtor och zucchini/gurka i tunna avlånga stavar. Tryck ut palsternacksris på ett noriark med fingrarna och fördela jämnt över arket i ca 1 cm tjockt lager. Lämna en 3 cm tom rad på respektive kant. Fyll på med grönsakstavar och ärtskott i en rad på längden i mitten av arket. Rulla ihop noriarket till en tight rulle, ta gärna hjälp av en sushimatta. Skär rullen i bitar, ca sex bitar per rulle. Lägg upp noribitarna på tallrikar eller ett fat och dekorera med extra grönsakstavar. Servera med sesamdipp. 

Sesamdipp

Vispa ihop samtliga ingredienser utom sesamfrön i en skål till en slät dressing. Häll upp såsen i dippskålar och dekorera med vita sesamfrön. 

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.