Potatisfritters med cashew- och persiljeröra – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Potatisfritters med cashew- och persiljeröra

fav

Ja du, var ska vi börja? I konsistensen, smaken eller njutningen? Vi är veliga av naturen, men det här tar nog rekord. Att göra något så gott rättvisa på så få rader = omöjligt uppdrag. Dessa potatisfritters gör sig bäst live. Vilket betyder att du måste laga dem.

Som förrätt, mellanmål eller sidorätt. På en tisdag, torsdag eller lördag. Gud, vem bryr sig? Bara du lagar dem!

Print

Potatisfritters med cashew- och persiljeröra

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1016 fritters 1x
Scale

Ingredienser

Potatisfritters

900 g mjöliga potatisar

2 ägg

2 msk arrowrott

1 tsk havssalt

1/2 tsk nymalen svartpeppar

2 dl kokosolja

1 dl vårlök, strimlad + extra att toppa med

Cashewröra

2 1/2 dl blötlagda cashewnötter

1 vitlöksklyfta

1/2 citron, juicen havssalt

1 näve färsk persilja  

Instruktioner

Potatisfritters

Sätt ugnen på 150C och förbered en plåt med bakplåtspapper (detta för att du ska kunna hålla dina fritters varma medan du steker dem i omgångar). Riv potatisarna fint. Placera dem i ett durkslag och pressa så mycket du bara kan. Repetera efter en minut eller två. Blanda potatisen i en bunke med äggen, arrowroot, salt och peppar. Blanda noga och lägg ner vårlöken. Värm oljan i en stor stekpanna på medelvärme (ibland måste du reglera temperaturen upp eller ner). Gör små fritters för hand och lägg ner dem försiktigt i pannan. Stek tills de blir gyllene på ena sidan, vänd och gör samma sak en gång till. Placera dina färdiga fritters på ett plåt i ugnen så de håller sig varma tills alla är färdiga.

Cashewröra

Skölj nötterna med kallt vatten och låt torka. Lägg allt förutom persilja i din blender tillsammans med några matskedar vatten och mixa tills helt slätt. När du har den konsistensen du vill ha så salta och peppra och rör ner persiljan.

Anteckningar

TIPS!

Tips! Om barnen är skeptiska till de gröna bitarna, halvera bara löken.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.