Så här lätt får du i dig 500 gram frukt och grönt – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Så här lätt får du i dig 500 gram frukt och grönt

I samarbete med City Gross.

Eftersom vår nya samarbetspartner City Gross har påbörjat en omfattande och långsiktig hälsosatsning tänkte vi ta tillfället i akt att sno ihop en riktig dundersmoothie på deras råvaror. Här i Sverige rekommenderar Livsmedelsverket att vi ska få i oss minst 500 gram frukt och grönt per dag, men tyvärr kommer få av oss upp i det.

Den här smoothien innehåller så mycket som 1 kg grönsaker, och delar du den med någon så får du guldstjärna av Livsmedelsverket. Eller så sparar du hälften till dagen därpå?

Voilà, ett kilo grönsaker!

Ett annan fin anledning att göra den här smoothien är smakkombon selleri/päron. Saknar du sötma lägger du till ett till päron. Saknar du lite sting så fokusera på mer ingefära. Ja, du förstår nog vart vi vill komma …

Selleri hjärta päron

Det bästa med smoothie tycker vi är det minimala jobbet. Vi varken skalar eller hackar våra grönsaker utan slänger ner dem hela i mixern. Många har gjort till vana att inte äta kärnorna och skalet, trots att de innehåller massa nyttigheter. Man kan säga att vi numera har gjort det lite till en sport att inte slänga något alls, inte minst av hänsyn till miljön (även avokadokärnan går fint att ha i smoothien om du har en höghastighetsmixer, men vi brukar nöja oss med 1/4 för annars kan det smaka lite beskt).

Klicka här om du vill handla sakerna till din smoothie!

Print

Sellerismoothie med 1 kg grönsaker

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 enorma glas 1x
Scale

Ingredienser

2 selleristjälkar
1 avokado
300 gram grönkål
1 stor näve spenat
1 citron
1 stor bit ingefära
1 päron
1/2-1 liter vatten (efter tycke och smak)

Instruktioner

Tvätta och mixa allt med skal och kärnhus. Drick!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.