Sloppy Joes med linsröra – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Sloppy Joes med linsröra

fav

I vår strävan att inspirera människor att äta mer frukt och grönt tycker vi som bekant att det är kul att göra om typiska kötträtter till vegetariska alternativ. Hamburgare är ju en klassiker och genom året har vi provat allt mellan himmel (portobelloburgare) till jord (rödbetsburgare).

Men, här kommer faktiskt en helt ny variant som du kanske inte har provat? I stället för en hamburgare vill vi nämligen slå ett slag för den amerikanska favoriten Sloppy Joes. Originalet görs med köttfärs, men i det här receptet har vi tagit oss friheten att experimentera med linser. Linserna får sin goda smak från tomatsåsen som smakar som en hel barbequefest.

Vi serverade linsröran i vårt hembakade bröd med sesamfrön både i smeten och på toppen, tillsammans med vår underbara kale slaw, snabbpicklad rödlök, rödbetsgroddar och jalapenos. Men givetvis bestämmer du vad du helst lägger i din sloppy!

Print

Sloppy Joes med linsröra

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 6 1x
Scale

Ingredienser

Linser

4,5 dl belugalinser, kokta

Sås

3 msk kallpressad kokosolja

1 gul lök

1 stor paprika (valfri färg)

2 vitlöksklyftor, krossade

1 ½ matsked chilipulver

1 msk rökt paprikapulver

3 msk tomatpuré

1 förp passerade tomater

1 msk äppelcidervinäger

2 msk tamari

3 msk senap

1/2 dl honung

salt & peppar

Servera med

Valfritt hamburgebröd

Rödbetsgroddar

Picklad rödlök

Picklad jalapeños

Kale slaw    

Instruktioner

Koka linserna. Värm löken och paprikan i kokosoljan på låg temperatur tills mjuka, och vänd sedan ner resten av ingredienserna. Låt småputtra i 15 minuter. Smaksätt med salt och peppar och eventuellt honungen. Vänd ner linserna och låt puttra i ytterligare 5 minuter.

Servera i ett valfritt hamburgerbröd och toppa med picklade rödlök, rödbetsgroddar och jalapenos, och så lite kale slag vid sidan om.

Anteckningar

TIPS!

Tips! Om du inte vill äta bröd så kan du lägga allt i ett salladsblad.


Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.