Scrambled Pancakes – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Scrambled Pancakes

fav

Just nu är scrambled pancakes eller skramlade pannkakor det som serveras på helgerna i vårt hem. Av den enkla anledningen att 1) våra barn älskar pannkakor och 2) vi inte alltid har tålamodet att steka dem. Så istället slänger vi ner pannkaksmeten med en klick kokosolja i pannan och rör runt, precis som när vi gör vanlig äggröra.

Vi har testat många varianter och det recept som påminner allra mest om en vanlig pannkakssmet är 1 dl valfri växtbaserad mjölk, 1 ägg och 1 dl av det mjöl du brukar använda (vi använder bovete- eller durramjöl). Lätt som en plätt förlåt pannkaka.

I dag tänkte vi dock bjuda på ett annat recept som vi fastnat för. Vilket du än väljer så kan vi varmt rekommendera att servera röran med en klick naturell kokosyoghurt och bär. Så gott!

Jo just det ja – vi hade lite kanel i smeten, därav färgen. Det var väldigt gott men såklart inget måste!

Print

Scrambled Pancakes

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 1x
Scale

Ingredienser

3 ägg

1 dl växtbaserad mjölk

2 msk mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1 nya salt

Instruktioner

Vispa ihop ägg och mjölk och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt gärna stå några minuter innan det är dags att börja skramla. Stek i en klick kokosolja på rätt låg temperatur och rör och då och då (precis som du gör när du skramlar ägg).

Servera direkt med en klick kokosyoghurt och bär!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.