Citronbakad torsk med feta, tomat och basilikaolja – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Citronbakad torsk med feta, tomat och basilikaolja

fav

Söndagsmiddag med långkok i all ära men hellre en enkel (och god!) allt-i-ett-middag. Så här kommer vår favorit på det temat – citronbakad torsk med feta, tomat och basilikaolja.

Fisk, och då speciellt fet fisk, är liksom andra livsmedel av marint ursprung unikt i sitt innehåll av de långa fettsyrorna EPA och DHA som båda tillhör omega 3-familjen. Dessa långa fettsyror är speciellt viktiga för hjärnans funktion, blodtryck och fostrets utveckling. Det är såklart härifrån uttrycket ”du blir smart av fisk” kommer.

Print

Citronbakad torsk med feta, tomat och basilikaolja

Scale

Ingredienser

800g potatis
1 kruka basilika
1 citron + 2 msk citronjuice
1klyfta vitlök
4 torskfiléer (kan varieras med annan typ av vit fisk som sej och kolja men även lax och makrill)
300g körsbärstomater på kvist
1 pkt fetaost
100g kalamataoliver

Att ha hemma: olivolja, 1 tsk honung, salt och peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen om den är stor och lägg i en ugnssäker form, ringla på olja och ställ i i ugnen ca 20 min.

Mixa under tiden basilika med 2 msk citronjuice, 0,5dl olja, vitlök, honung och smaka av med salt.
Dela citronen på hälften och lägg i ugnsplåten ihop med torsk, fetaost, tomter och oliver. Strö på salt och peppar och ställ tillbaka formen i ugnen ca 15 min. Ringla basilikaoljan över formen och servera direkt.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.