Kokospanerade fuskpinnar som barnen älskar – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Kokospanerade fuskpinnar som barnen älskar

fav

Idag ska vi bjuda på ett favoritrecept från vår kokbok (här hittar du den som e-bok) – kokospanerade fuskpinnar. Ibland (rätt ofta) går vi igång på rätter inte nödvändigtvis för att vi är så sugna på dem, utan för att idén är så genial att vi inte kan låta bli att prova.

Några exempel:

Våra scrambled pancakes – smart idé som sparar tid. Dessa chokladbollar med jordgubbsgömma – ett påhittigt och enkelt sätt att variera en klassiker. Våra baby back ribs – köttig marinad men helt utan revben. Vår julskinka – med blomkål istället för skinka.

Våra kokospanerade fuskpinnar från vår kokbok kvalar också in i denna kategori. Alltså finurliga recept som är så påhittiga att man genast måste prova. För visst ser de ut precis som en fiskpinne med visst mått av kis i blicken? I själva verket är de gjorda på marinerad tofu, ägg och kokosflingor.

Vill du göra en helt vegansk variant och skippa ägget? Då kan du göra vår FP-kock Therese Elgquists variant med tamari/äppelcidervinäger/ingefära-marinad. Vänd ner dem i vegansk majonnäs (och kokos) istället för ägg. Också gott!

Till fuskpinnarna serverar vi mos till barnen och sallad till vuxna. Vår favoritsallad gör vi med grapefrukt, avokado, salladslök, fänkål och gröna blad. Vi skalar och skär gripen i bitar. Skalar, kärnar ut och skär avokadon i skivor. Strimlar två salladslökar och skivar fänkål tung med mandolin (eller en vass kniv). Lägger gripen och grönsakerna på ett fat med gröna blad. Och sedan rör vi ihop en dressing med hackad mynta, pressad lime, olivolja, salt och peppar och häller över salladen.

Det vita inneskalet på grapefrukten innehåller massa nyttigt så behåll gärna det.

Print

Kokospanerade fuskpinnar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

Fuskpinnar

2 förpackning fast naturell tofu (à ca 270 g)

1/2 dl tamarisoja

1 ägg

1 dl riven kokos

kallpressad kokosolja till stekning

Mos

6 potatisar (ca 500 g)

6 små jordärtskockor (ca 300 g)

1 krm riven muskotnöt

1/21 dl kokvatten

2 tsk näringsjäst (valfritt)

1/2 tsk salt

1 krm nymalen vitpeppar

Sallad

1 grapefrukt

1 avokado

2 salladslökar (ink blasten)

1 fänkål

70 g macheblad

1/2 kruka mynta

saften från 1/2 lime

2 msk kallpressad olivolja

2 krm flingsalt

nymalen svartpeppar

Instruktioner

Fuskpinnar

Pressa ut vattnet ur tofun. Skär upp i skivor, vänd i soja, uppvispat ägg och riven kokos. Ställ åt sidan. Hetta upp lite olja i en stekpanna och lägg i den panerade tofun. Stek fuskpinnarna lätt gyllene på ganska låt värme.

Mos

Skala rotfrukterna och skär i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av det mesta av vattnet (spara lite till att späda moset med) och mosa rotfrukterna. Rör eller vispa ner kokvattnet till lagom konsistens. Smaka av med muskotnöt, näringsjäst, salt och vitpeppar.

Sallad

Skala och skär gripen i bitar. Skala, kärna ur ovh skär avokadon i skivor. Strimla salladslökarna och skiva fänkålen tunt med mandolin eller en vass kniv. Lägg granne och grönsaker på ett fat med machesalladen. Rör ihop en dressing med hackad mynta, pressad lime, olivolja, salt och peppar och häll över salladen.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.