fbpx

Cecilia Nisbet Nilsson, Recept

Post image

Morotskakabollar

Det här receptet ligger ständigt i topp 10 bland våra favoriter i Paleoklubben. Och det är inte svårt att förstå – det är som en genväg rakt in i morotskakshimlen!

Fördelen med de här bollarna jämfört med en traditionell morotskaka är att de är glutenfria, sockerfria, nötfria och mjölkfria. Precis som alla recept inom autoimmun läkande kost (AIP) är. 

Den goda smaken kommer från riven morot och jordmandelmjöl, som trots namnet inte är en nöt utan en liten rotknöl. Därför passar bollarna även bra för nötallergiker. 

Mina morotskaksbollar innehåller mycket prebiotika, det vill säga kostfibrer som nyttobakterierna i tarmen gärna konsumerar. Kostfibrer finns i såväl morot, jordmandelmjöl som kokos. Har du inget jordmandelmjöl hemma går det bra att ersätta det med mer riven kokos.

Print

Morotskakabollar

  • Av : Cecilia Nisbet Nilsson
  • Portioner : 1 1x
Scale

Ingredienser

1 morot

2 msk kokosolja (fast)

0,5 dl riven kokos

4 dadlar

0,5 dl jordmandelmjöl

1 tsk kanel

1 krm malen nejlika

1 krm malen ingefära

Så här gör du

Skala och riv moroten fint. Blanda de övriga ingredienserna med morotsrivet i en bunke.

Mixa till en jämn smet med en handmixer eller i en matberedare.

Rulla små bollar i riven kokos och ställ i kylen.

Avnjut när du vill, till fikat eller mellanmål.

 

Är du nyfiken på vad AIP är och hur det kan hjälpa den som lider av kronisk inflammation och autoimmun sjukdom så kan du läsa mer här: https://www.swedishpaleo.se/kom-igang-aip/

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.