Prinsessbiskvier med vaniljkräm och färska hallon – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Prinsessbiskvier med vaniljkräm och färska hallon

fav

Idag har vi gjort något oerhört spännande i vårt FP-kök, nämligen bakat prinsessbiskvier. Resultatet? Precis så underbart som det låter. Vi valde att göra dem i miniformat, som små naggande goda munsbitar, men givetvis kan du göra större och färre.

Botten är samma som i våra chokladbiskvier, fyllningen är en mjuk vaniljkräm gjord på cashewnötter, dadlar och vanilj och marsipanen är en gammal favorit från våra dammsugare (minns du?). Och så mosade färska hallon förstås. Hur gott?

Mumsfilibabba

Visste du förresten att vårt recept på chokladbiskvier är ett av våra mest lästa recept i bloggens historia? Nu vet du det. Så, när vi trillade över ett recept på Pinterest i helgen på prinsessbiskvier så kunde vi liksom inte hejda oss. Det var kärlek vid första ögonkastet. Klart vi var tvungna att göra en FP-variant!

Vi tänker att dessa små biskvier är grymma att göra nu i studenttider. Varför? Tycker att de känns somriga, gulliga och studentiga. Men givetvis funkar de minst lika bra på Mors Dag, födelsedagsbrickan, midsommaraftonsfikan eller alla andra fikor. Med tanke på ingredienslistan så kan du äta dem precis när du vill.

Print

Prinsessbiskvier med vaniljkräm och färska hallon

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 10 minibiskvier 1x
Scale

Ingredienser

Botten

1 1/2 dl havregryn

1 äggvita

1 tsk äkta vaniljpulver

1 msk honung

1 tsk bakpulver

Fyllning

2 dl naturella cashewnötter

1 dl vatten

1/2 tsk vaniljpulver

5 dadlar

Några färska hallon

Marsipantäcke

6 dl mandelmjöl

4 msk honung

2 msk babyspenat

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop ingredienserna till botten. Placera muffinsformar på en plåt och fördela smeten rättvist. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

Mixa ingredienserna till vaniljkrämen. Mosa hallonen med en gaffel. Lägg en generös klick vaniljkräm på respektive botten och lämna ett hål med plats för sylten. Fyll hålen med sylt och ställ dem i kylskåpet medan du förbereder marsipanen.

Dags för marsipanen! Lägg honungen och spenaten tillsammans med lite av mandelmjölet i en mixer och tryck igång. Tillsätt lite mandelmjöl i taget och mixa tills du får en slät, grön mandelmassa. Blir det för kletigt? Ha i lite extra mandelmjöl. Kavla ut den gröna mandelmassan mellan två bakplåtspapper och stansa ut rundlar som går att täcka biskvierna med. Täck nu försiktigt varje biskvi med marsipan och pudra dem med lite potatis- eller rismjöl (smakar inget utan mest för syns skull). Servera direkt eller förvara dem i kylskåpet.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.