Rödbetssoppa med senapsfrön och pepparrot – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Rödbetssoppa med senapsfrön och pepparrot

fav

Nä men alltså, vi gjorde en soppa för några dagar sedan. Tittade in i kylen och konstaterade att där låg visst några bortglömda rödbetor kvar som vi måste ge lite kärlek. Vandrade vidare med blicken till våra nya gästskribenter (redan nästa vecka kan du ta del av deras första recept här på bloggen) Johanna Anderssons och Caroline Wilbois bok “Dietistens val” och insåg är där fanns ju ett recept på rödbetssoppa. Sagt och gjort. Vi började skala våra rödbetor.

Blott 30 minuter senare satte vi oss på vår lilla bänk som vi ställt utanför kontoret på Riddargatan, och började sleva i oss vårt lilla mästerverk. Nu kanske du tänker att rödbetssoppa inte riktigt är din grej, men vi ber dig att tänka om. Kombon rödbeta + senap + pepparrot + lime är otippat lyckat.

Vi hade det mesta hemma men var tvungna att komplettera med färsk bladpersilja och en stor bit pepparrot. För övrigt första gången vi åt pepparrot i år. Kärt återseende.

Print

Dietistens rödbetssoppa med senapsfrön och pepparrot

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 gul lök

1 kg rödbetor

1 dl torkade röda linser

4 kvistar bladpersilja

1 msk limejuice

1 tsk sesamfrön

5 cm pepparrot

2 dl yoghurt (valfri sort)

35 dl växtbaserad dryck

1 tsk senapsfrön

1 tsk hel kummin

1/2 tsk malen kardemumma

3 lagerblad

2 msk grönsaksfond

rapsolja

salt & peppar

Instruktioner

Skala och hacka lök och rödbetor, men spara en beta till senare. Värm olja i en kastrull och fräs löken med senapsfrön, kummin, kardemumma och lagerblad. Lägg ner rödbetor, linser samt fond och fyll på med vatten så att rödbetorna nästan täcks. Låt koka under lock i cirka 20 minuter.

Skala och riv den sista rödbetan. Hacka persiljan och bland med rödbetsrivet, limejuicen och sesamfröna. Skala och riv pepparroten, rör ner i yoghurten och smaka av med salt och peppar.

Mixa soppan slät och tillsätt mjölkdrycken allteftersom till önskad konsistens. Smaka av med salt. Servera med pepparrotsyoghurt och rödbetsriv.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.