fbpx

Recept, Therese Elgquist

Post image
fav

Sötnötiga havrekakor med mandelsmör

fav
This image has an empty alt attribute; its file name is FP_stamps_ThereseE_sv.png

Efterrätter som går att förbereda helt är en god idé när det vankas trerätters tycker jag. Att de dessutom kan extraknäcka som lyxiga frukostkakor, eller eftermiddagsfika är ett stort plus! Du kan variera innehållet beroende på vad du gillar eller har hemma; cashewnötter, mandlar och mandelsmör kan bytas ut mot samma mängder av andra nötter, fröer och nöt- eller frösmör.

Print

Sötnötiga havrekakor med mandelsmör

  • Servings : 10 st 1x
Scale

Ingredients

2 msk chiafrön

1 dl vatten

1 tsk malen kanel

1/2 tsk vaniljpulver

1 nypa flingsalt

2 dl havregryn

1 dl cashewnötter + extra till garnering

1 dl pumpakärnor

1 dl mandelsmör, eller annat frö- eller nötsmör

3/4 dl kokossirap, eller lönnsirap

Till garnering

1/4 dl finhackade mandlar (eller andra fröer / nötter som du haft i kakorna)

Instructions

Värm ugnen till 175°C.

Koka upp vattnet, blanda med chiafrön i en bunke och låt svälla i 5 minuter. Vänd ner kanel, vaniljpulver, salt och havregryn. Hacka cashewnötterna grovt, blanda ner i bunken tillsammans med pumpakärnorna. Tillsätt mandelsmör och sirap, rör runt till en smet. Forma till ca 10 bollar, tryck ut till runda platta kakor på en ugnsplåt. Garnera med cashewnötter och hackad mandel.

Baka i ugnen i 30 minuter, tills kakorna fått en lätt gyllene färg. Låt svalna.

Förvara i lufttät burk i kylen eller frysen.

Receptet publicerades ursprungligen här

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.