fbpx

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Tacos med krispig tofu med surkål

fav

Tacos är alltid ett bra val! Gott, skönt att få plocka ihop sin egen goding och att få äta med händerna. Åtta gånger av tio äter vi den här tacosen i färdiga tortillabröd, men om du har 20 minuter över – gör blomkålstortillor.

Print

Tacos på krispig tofu med surkål

  • By : Dietistens val
  • Total Time : ca 20 min
  • Servings : 4 1x
Scale

Ingredients

400 g fast tofu

4 msk gochujangpasta (går bra med chipotlepasta också)

1 msk risvinäger

1,5 dl panko eller sesamfrön

12 avokador

0,5 gurka

1 dl majonnäs

2 dl surkål

8 mindre tortillabröd eller

blomkålstortillor, se nedan

ev 2 kvistar mynta

Att ha hemma: 2 tsk japansk soja, 2 msk rapsolja

Instructions

Torka tofun med hushållspapper och skär i kuber. Blanda gochujangpasta, risvinäger och soja i en skål. Lägg tofun i marinaden och blanda. Häll upp pankon på ett fat och vänd tofun i den. Hetta upp oljan i en panna och stek tofun krispig. Dela avokado och gurka i mindre bitar. Blanda ner majonnäsen i skålen med resterna av marinaden. Servera nystekt tofu med avokado, gurka, surkål och gochujangmajonnäs i tortillabröd.

Strö över myntablad om du vill.

Print

Blomkålstortilla

Yes, vi köper ofta färdiga tortillabröd i vardagen men de här godingarna är väl värda några minuter och passar perfekt till vår krispiga tofu med surkål.

  • By : Dietistens val
  • Total Time : ca 25 min
  • Servings : 8 st tortillor 1x
Scale

Ingredients

1 stort blomkålshuvud (ca 800 g)

3 ägg

1 tsk salt

Instructions

Koka upp vatten i en kastrull. Dela blomkålen i mindre bitar och koka 3 minuter. Häll av vattnet och mixa blomkålen slät. Häll blomkålsmoset i en kökshandduk och pressa ut vätskan. Blanda moset med ägg och salt. Bred ut smeten i lagom stora rundlar med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ugnen ca 10 minuter i 225 °

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

Kommentarer

  1. Gjordes förra veckan och ska göras ikväll igen – med egen rödsurkål. Jättegott, minskade dock gochujangen!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.