Ugnsrostad morotshummus med tahini och gurkmeja – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Ugnsrostad morotshummus med tahini och gurkmeja

fav

Vi tröttnar aldrig på hummus. Vilket är lite märkligt med tanke på hur lite tålamod vi har med så mycket annat här i livet. Klarar vi att se en hel film i ett svep? Knappast. Har vi tillräckligt med ro i kroppen för att orka lära oss spela ett nytt instrument? Skulle inte tro det. Men hummus, det skulle vi minsann kunna äta varje dag!

(Inser nu att ovanstående liknelse var rätt märklig, snudd på obegriplig, men har inte tålamod nog att gå tillbaka och ändra.)

I vilket fall.

Genom åren har vi gjort en del hummus här på bloggen. Originalet har vi här och här hittar du vår ärthummus. Och så får vi förstås inte glömma vår chokladhummus – den du gör när du inte kan välja mellan hummus och choklad. Idag är det dock dags för en knallorange variant med ugnsrostade morötter, tahini och gurkmeja. Inte illa pinkad, den heller.

Vi ska snart ge dig receptet men eftersom vi redan nu vet att många av er kommer att höra av sig och fråga inte om receptet utan om var vi har köpt de fantastiska Krakel Spektakel-tofflorna som Mia har på sig på bilden, så kan vi förekomma er och berätta att de är från Hums Slippers (fast just idag tänker vi kalla dem för Hummus Slippers, så det så).

Print

Ugnsrostad morotshummus med tahini och gurkmeja

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 skål 1x
Scale

Ingredienser

500 g morötter

1/2 tsk salt

1 förp kokta kikärter (380 g)

1/2 dl olja

1 vitlöksklyfta

1 1/2 msk färskpressad citronjuice

1 msk tahini

1/2 tsk malen gurkmeja

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Skrubba och skär morötterna i slantar och lägg dem på en ugnsplåt med valfri olja och salt. Rosta i ugnen i cirka 40 minuter.

Häll av och skölj kikärtorna. Mixa kikärter, morötter, olja, vitlök, citronjuice, tahini och gurkmeja slätt. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.